Tarmo Soomere kohtub uuel nädalal fraksioonijuhtidega

BNS

Akadeemik Tarmo Soomere. Foto: Arvo Tarmula
Akadeemik Tarmo Soomere. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu esimees Jüri Ratas arutas parlamendierakondade juhtidega Eesti Teaduste Akadeemia presidendi Tarmo Soomere võimalikku kandideerimist Eesti presidendiks.

„Kohtusin riigikogu esimehena parlamendierakondade juhtidega, et arutada presidendivalimiste hetkeseisu ja edasist koostööd,” kirjutas Ratas sotsiaalvõrgustikus Facebook. „Enamusel on huvi, et järgmine riigipea saaks valitud riigikogu poolt 30. augustil ja presidendikandidaat oleks laiapindne.”

„Arutelu all oli, et fraktsioonid kohtuksid järgmise nädala alguses Eesti Teaduste Akadeemia presidendi Tarmo Soomerega kui võimaliku presidendikandidaadiga. Parlamendierakondade juhtidega kohtume uuesti tuleva kolmapäeva õhtul,” kirjutas Ratas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tundmatu
2 aastat tagasi

vana.

Pildil
2 aastat tagasi

hall, väsinud vanataat.

...
2 aastat tagasi
Reply to  Pildil

No väärikas vanus ütleks nii ju, sest Arnold Oksmaa või Tanel Padar oleks ju selgelt liialt noorevõitu meid esindama!? Äärmisel juhul see roosa kleidi pärsnits, see sai ju auhinna ka, see sobiks praegust eestlast hästi esindama.

Ruta
2 aastat tagasi

No president on olemas!
Keegi pole ju kahelnud -Henn Põlluaas on ainuke mõeldav variant 💕

Nujah
2 aastat tagasi

Karisma puudus ja autoriteeti mitteomamine, no ei ole selles TA presidendis sisu. Jälle ämbrid kolisevad.

Poliitika
2 aastat tagasi
Reply to  Nujah

ei tea, mis mäng käib. Kas korratakse vana skeemi, et jokker tõmmatakse viimasel hetkel välja!? Meie ju ei tea, ei saa mitte midagi teha ka, rahvas tänavatele ei tule ja otsevalimis ka ei lubata. Kiruge palju tahate, oma mängutulemuse teevad ikka ära. Mine esmaspäeva hommikul tööle ja ära mölise, peaasi, et maksud maksad tont!

Arvan, et
2 aastat tagasi

vana võiks oma välimuse eest pisut seista.

ehk
2 aastat tagasi

huvitab teda mida rahvast temast hoopis arvab ja miks ta sinna ronib, ilmselt kasuahnusest ja edevusest, nagu armajokkergi

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  ehk

Kuuldavasti pigem neutraalselt,kuid mitte sellise negatavismiga,kui praeguses.

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  ehk

Õige tähelepanek! Sellepärast olekski hädasti vaja kohalike kodanike otsest enda esindaja valimist. Igasugused vaidlused ja arusaamatused lõppeksid koheselt. Aga miks seda nii ei tehata!? Vastus on ju teada ja ka välja öeldud : “Rahvas on liiga loll, et endale esindajat valida.” Vot niisugused lood!

Risti põllumehed
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ei! Tark rahvas valis Põlluaasa enda esindajaks. Hoia end kursis!

Ei tea
2 aastat tagasi

No aga miks pukis ei ole siis, kui nii kangesti rahvas valis teiemeelest? Järelikult siiski ikkagi ei valinud.

pinn
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Kui rahvas ei tee vahet presidentaalse ja parlamentaarse vahel, on ta tõesti rumal!

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  pinn

Pole vahet ju rumal või tark. Kui otsevalimine oleks, siis esindaja on rahva nägu ja tegu, aga mitte tundmatu, kes ajab ei tea mis asju kuskil ja kelle huve kaitseb.