Läänemaal napib kokkasid

Elen Freivald

elen@le.ee

Kuursaali peakoka Maria-Helena Aljasega said kokkulepped selleks suveks tehtud juba möödunud sügisel. Foto Malle-Liisa Raigla

Läänemaal on suur puudus hooldajatest, kokkadest, puidutöötluspinkide seadistajatest ja operaatoritest, selgus töötukassa tööjõuvajaduse prognoosist.

Artikli lugemiseks tellige digipakett või logige sisse!

34 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uus uudis
1 aasta tagasi

Talvel saaks lumelükkamisega raha teenida aga Läänemaal viimasel ajal napib seda ka.

Haapsalus
1 aasta tagasi

ei ole kokkasid- nõus, aga kõige rohkem napib Haapsalus mõistust, eriti, kui vaadata kuidas nn. peatänavat renoveerida üritatakse.

Mida v
1 aasta tagasi
Reply to  Haapsalus

Mis seal siis valesti tehakse?

Jah aga
1 aasta tagasi

Olen käinud mitmes kohas söömas,toit on alla igasugust arvestust(Talumehe kõrtsis,Vaga Mamma,Kalaküla-see oli lihtsalt hirmus)neid küll kokkadeks pidada ei saa,tundub,et pole kunagi süüa teinud.Väga hea toit on Viigi baaris.Kutsekooli lõpetanu ei saaks küll olla peakokk,peakokaks saamiseks on vaja aastaid töötada.Tundub,et Haapsalus võetakse tööle kokaks ka see,kes pole kunagi seda ametit õppinud.

Elisa
1 aasta tagasi
Reply to  Jah aga

Afrika pub? Ei?

paljas porgand
1 aasta tagasi
Reply to  Elisa

Kõrbenud toitu või , ei tänan

kotlett
1 aasta tagasi
Reply to  Jah aga

Omanikud mängivad ise kokkasid ja saadki tavalise prae-kartuli kotletiga. Kõva kokk tahab head palka….

Jjj
1 aasta tagasi
Reply to  Jah aga

teie mees teeb kodus lihtsalt liiga maitsvat toitu, sellepärast väljas söömas käies enam midagi maitsvat nii lihtsalt ei leia.

mõni
1 aasta tagasi

nn. tahavõtja arvabki, et kokk on midagi nõudepesija ja saalikoristaja vahepealset, seda just palgapakkumisel. kuumas ja tulises ja tervist kahjustavas keskkonnas raske töö aga nõuab ka kõrget palka, mida LOOMULIKULT peremees ei soostu maksma

Kummaline maailm
1 aasta tagasi
Reply to  mõni

Laterna baar 3.50 prae hinna juures suudab koka tööl hoida, peatänava äärsed üle 10 euro maksvate praadidega ei suuda!?

Pamp
1 aasta tagasi

Laternas pole üle 15a söömas käinud, aga paistab, et kliendid siiani rahul. Mäletan, et Latern avas uksed kuskil 90-ndate algul ja siiani tegutseb. Söök on seal alati hea olnud ja suured portsjonid. Peab läbi astuma ning häid 90-ndaid meenutama.

Kyllä
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

Oleneb täitsa kokast. Need ka seal vahetuvad ikka . On olnud väga hea ja olnud mitte niiväga hea praad

Nojah, aga
1 aasta tagasi
Reply to  mõni

Sellises kohas ei peaks sellisel juhul töötama või esitama omad tingimused.Vägisi siin vaevalt kedagi pliidi juurde sunnitakse.

neid
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah, aga

kes tingimusi esitavad , tavaliselt tööle ei võeta

Jjj
1 aasta tagasi
Reply to  neid

no siis ei peagi minema ju. Milleks minna ja lasta end mõnitada ja veel tühiste sentide eest? Alati leidub lahendus, kui see esialgu isegi võimatuna tundub, kuid väga odavalt enda oskusi müüa ma küll ei soovita! Väga raske on hiljem juurde kaubelda.

Lääne Elu
1 aasta tagasi

Läänemaal napib normaalse palga maksjaid

see
1 aasta tagasi
Reply to  Lääne Elu

on seotud palgamaksja äriideega saada kergelt rikkamaks ja oma igapäeva kulud kanda oma äri arvele

Oijah
1 aasta tagasi
Reply to  see

Mis fantaasia teil on! Söögikohaga keegi vaevalt rikkaks saab. Siis peaks olema ööpäev läbi töismaja ja söögid joogid kümneid kordi kallimad. Alles sellisel juhul räägime rikkuse tekitamisest.

teine kokk
1 aasta tagasi

Enamik kohalikest toitlustusasutustest pakub kokale tööd mai – september. Mida see kokk ülejäänud kuudel teeb? Ootab järgmist suve?

Hmm
1 aasta tagasi
Reply to  teine kokk

Et siis mis nagu!? Enamus ongi ju ainult kevad suve sügishooajal avatud. Kui kliente talvel ei ole niipalju, siis kellele see kokk peaks küosetama? Peab talveks midagi muud tööd mõtlema sellisel juhul

teine kokk
1 aasta tagasi
Reply to  Hmm

Et siis nagu see õppinud kokk töötabki mõnel teisel, aastaringset tööd võimaldaval erialal. Ja süüa teeb restoranis kutsekooli praktikant, kel suvi õppetööst vaba.

Hmm
1 aasta tagasi
Reply to  teine kokk

just, saab kogemusi. Kuidas sa muidu õpid, kui praktikat pole. Andekamad paistavad kiirelt siis välja.

kokk
1 aasta tagasi

Pakkuge kokkadele tööd ja avaldage kohe samas kuulutuses ka saadav palk,küll siis ka koka leiate

Eino K.
1 aasta tagasi
Reply to  kokk

Töötasu suuruse peaks ikka iga kokk ise välja kauplema. Nõuka ajal öeldi sulle palganumber. Tänapäeval ikka hea võimalus endale sobiva suurusega tasu küsida.

Erks
1 aasta tagasi

juu siis on äriplaanid valesti ülesse ehitataud kui kokkasid ei leia aga nüüd on kokad süüdi miks nad soomes tööl peavad käima.

Tagasihoidlik
1 aasta tagasi

Aga kas kutsehariduskeskus Uuemõisas enam kokkasid välja ei õpetagi?

liisu
1 aasta tagasi
Reply to  Tagasihoidlik

ja mauidugi need võetakse ju kõik peakokkadena tööle.

Pamp
1 aasta tagasi

Oskan muna praadida , tulen ainult peakokaks , ootan pakkumisi siis .

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

Kui ainult muna praadida, siis sellest ei piisa, et olla peakokk

Just
1 aasta tagasi
Reply to  Hellat

Peab oskama ka muna keeta.

Ahsoo
1 aasta tagasi
Reply to  Hellat

No shit

Pamp
1 aasta tagasi
Reply to  Hellat

Piisab ikka , kui vaadata mida lauale tuuakse Haapsalus …….

Linnakodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

Haapsalu kohvikutes on superhead toidud. Kurta küll ei tohiks.

Ei tea
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

Oskad sa jee. Kindlasti mingid soolased ja kõrbenud 🙂