Täna on oodata soojarekordit

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna võib tulla kuumarekord. Foto: Urmas Lauri
Täna võib tulla kuumarekord. Foto: Urmas Lauri

Pühapäeval ulatus õhutemperatuur väga paljudes kohtades 30 kraadist kõrgemale. Sünoptik Kairo Kiitsaku andmetel mõõdeti ametlikest jaamadest kõrgeim temperatuurinäit Kundas (32,4 °C). Haapsalus oli sooja 31,5 kraadi.

Riigi ilmateenistuse andmeil on täna oodata selle suve rekordsoojust – keskpäevaks ennustatakse mudalinnale 31kraadilist, Lääne-Nigulale aga 31,6 kraadilist kuumust. Pärastlõunane vihm asub ilma jahutama ning kolmapäevaks lubatakse Läänemaal sooja kuni 28 kraadi.

Pühapäeval, 20. juunil registreeriti kolmes jaamas nähtus nimega troopiline öö. „See tähendab, et temperatuur ei lange alla 20 kraadi,” ütles Kiitsak. Viimase kümne aasta jooksul on juunis olnud troopilisi öid kolmel korral: 2019, 2016 ja 2013.

Eesti absoluutne juunikuu rekord on seni löömata, see pärineb 1904. aastast, mil 18. juunil mõõdeti Tartus täpselt 34 kraadi. Praegune Eesti soojarekord 35,6 kraadi mõõdeti 11. augustil 1992 Võrus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments