Suri vabadusvõitleja ja endine Lihula vallavanem Tiit Madisson

Lääne Elu

info@le.ee

Tiit Madisson. Foto: arhiiv
Tiit Madisson. Foto: arhiiv

Esmaspäeva hommikul suri haiglas Eesti vabadusvõitleja, Lihula kunagine vallavanem Tiit Madisson, teatas Õhtuleht.

4. juunil 1950. aastal sündinud Tiit Madisson oli Eesti vabadusvõitleja, kirjanik ja poliitik. 2002.-2005. aastani oli Madisson Lihula vallavanem. Tema algatusel püstitati Lihulas 20. augustil 2004 monument „60 aastat Eesti kaitselahingutest“, mis teisaldati 2. septembril Juhan Partsi juhitud Eesti valitsuse korraldusel.

1980–1986 oli Madisson Nõukogude Liidu poliitvang, viibis neli aastat Permi oblasti vangilaagrites ja oli asumisel Ida-Jakuutias. Pärast vabanemist asutas ta 15. augustil 1987 rühmituse MRP-AEG. Hirvepargi miitingu järel, mille üks eestvedajaid ta oli, saadeti ta 1987. aasta septembris Nõukogude Liidust välja.

Madisson elas aastatel 1987–1990 Rootsis, tegi kaastööd Raadio Vaba Euroopale ja osales Eesti Vangistatud Vabadusvõitlejate Abistamiskeskuse tegevuses.

1990. aastal naasis ta Eestisse, kus osales poliitilises tegevuses ning oli Eesti Kongressi ja Eesti Komitee esimese koosseisu liige.

2010. aasta septembris asus Madisson koos abikaasaga elama Hispaaniasse. 2016. aasta augustis naasis ta Eestisse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mina
2 aastat tagasi

Eks see holocaust ole juutide poolt hästi promotud asi, et kaastunnet otsida.Punaterror oli sama hull kui mitte hullemgi ju.

K.s
2 aastat tagasi

Puhka Rahus, Tiit…

Jaanus
2 aastat tagasi

Kunagi oli ajalehes Videvik tema artikkel Holocaust-võitjate väljamõeldis või umbes nii oli see pealkiri. Ükski teineleht seda ei avaldanud.Videviku toimetaja oli aga vast samal arvamusel kui artikli autor,kes siis tänalahkus.

Eino
2 aastat tagasi
Reply to  Jaanus

Kas te pakute välja, et kommunismi toojad – vabastajad olid siis head? Minuteada oli holocaust tõhine asi, kui võrrelda punaste massihukkamisi,küüditamisi,piinamisi, räävimisi,vägistamisi. Ei õigusta muidugi holocausti, aga Madisson oli siiski Eesti mees.

Jaanus
2 aastat tagasi

Kas massimõrvade avalik eitaja on nendele mõrvadele -tulevikus-kaasaaitaja?

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Jaanus

Kirjutad ehk selgemalt, kes, kus , millal eitas mida.