8

Homsest peatatakse räimepüük Lääne maakonnas

Kalamees Suitsu jõel. Foto: Urmas Lauri
Kalamees. Foto: Urmas Lauri

Reedest, 11. juunist peatatakse Lääne maakonnas Läänemerel toimuv räimepüük ja kalapüük kastmõrdadega.

„Aastane lubatud räimekogus Lääne maakonnas on ammendumas, mistõttu tuleb seal peatada nii räimepüük kui ka kastmõrra kasutamine kalapüügivahendina. Räime saab püüda veel Liivi lahes, kus Pärnu ja Saare maakonna rannakaluritel on määratud räimekvoodist 1545 tonni püüdmata. Lisaks võivad Harju, Hiiu ja Saare maakonna rannakalurid mujal rannikumeres püüda veel kokku veidi üle 48 tonni räime,“ ütles minister Urmas Kruuse.

Valitsuse määruse kohaselt on Läänemerel, välja arvatud Liivi lahel, kaluri kalapüügiloa alusel välja püütav aastane lubatud räimepüügi kogus 1461 tonni. Sellest 1161 tonni täitumisel võib Saare, Hiiu, Lääne ja Harju maakonnas püüda iga nimetatud maakonna kohta lisaks 50 tonni räime, Lääne-Viru ja Ida-Viru maakonnas 100 tonni.

Pärast neile kuuele maakonnale ühiselt eraldatud 1161 tonni suuruse räimekvoodi täitumist on Lääne maakonnas püütud eilse seisuga veel 45 tonni räime. Sellega on neile maakondadele eraldatud räimekogus ammendumas ja püük tuleb peatada.

Juuni alguses peatati kvoodi täitumise tõttu räimepüük Ida-Viru ja Lääne-Viru maakonnas. Räimepüügi peatamisega koos peatatakse kalapüük kastmõrdadega, kuna kastmõrraga püüdes pole võimalik vältida suures koguses räime sattumist püünistesse.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Triibik
Triibik

Eks siis tuleb õngega ahvenat püüdma hakata….

tore ju
tore ju

nüüd saab räime selveri letist 12 eur kg.

Porollo
Porollo

Mina püian ikka edasi ja müün otse klientidele
1 eur/kg

Ohoh
Ohoh

Harald sina vä? Valetaja nagu ikka

nägin
nägin

kunagi selveris lõuna ameerika sprotte müügil, varsti hakkame rohtu sööma lambakesed, kaua eestlane veel seda jura kannatab

hmm
hmm

iga suvi ju pole räimepüüki. Ega meri pole sulle lõputu toidupood. Elusolendid peavad paljunema ja kasvama ka ennem kui püüda saad.

Ei tea
Ei tea

mis nüüd siis viina peale võetakse? Kalamarja või? Hästi elame krt

Retsept
Retsept

Sibul räimega

wpDiscuz