Galerii: Nõva kandis põleb mets ja raba

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 49

Urmas Lauri fotod

Teisipäeva õhtul süttis pikselöögist Lääne-Nigula vallas Höbringis põlema mets ja raba.

Esimesest põlengust tuli teade kella 18.41. Kell 19.43 leiti lähedusest teinegi põlengukoht. Hetkel on mõlema põlengu pindalaks mõõdetud 20 hektarit, teatas päästeameti pressiesindaja Maris Moorits.

Tulekahju on intensiivne ning kohati põleb mets ladvaleegiga. Kustutustöid raskendab metsasügavusse liigi pääsemine, mistõttu tuleb päästjatel teha palju tööd käsitsi, ilma masinateta.

Sündmuskohal on Assaku, Haapsalu, Keila, Lihula, Lilleküla, Märjamaa, Nõmme, Nõva ja Risti kutseliste komandode päästetehnika ja päästjad ning Pürksi ja Palivere vabatahtlikud päästjad. Õhust kustutab metsapõlengut politsei- ja piirivalveameti helikopter.

Põlengu piirkonnas hetkel inimestele ohtu ei ole. Kustutustöid jätkatakse nii kaua, kui ööpimedus vähegi võimaldab. Öösel kustutustööd katkestatakse ning jätkatakse taas varahommikul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Muki
2 aastat tagasi

Jõudu poisid!

Porollo
2 aastat tagasi

Höbringist üle raba Nõvani üle 10 kilomeetrit siiski linnulennult…
Tuul oli õhtul tugev ja suits Haapsalus juba…

Jõudu
2 aastat tagasi
Reply to  Porollo

Höbringi aga tulekahjust ligi 6km kaugusel