Jalgpallihalli ehitus läheb plaanitust kallimaks

Jalgpallihall peaks Uuemõisas valmima oktoobris. ESKIIS
Jalgpallihall peaks Uuemõisas valmima oktoobris. ESKIIS

Haapsalu jalgpallihalli infrastruktuuri rajamise hange läks kallimaks, kui linn esialgu plaanis.

Hankega soovis linn leida ettevõtte, kes rajab kunstmurustaadioni, parkla, riietus- ja administratsiooniruumid, abihoone, valgustuse ja kommunikatsioonid ning vundamendi.

Hankel osales neli ettevõtet ja keskmiselt jäi hind käibemaksuta 1,4 miljoni ringi. Linn oli seni arvestanud miljoni euroga.

Haapsalu linnavara spetsialisti Madis Raudsepa sõnul tegelevad linn ja spordibaasid praegu lisaraha leidmisega. Kust raha võiks leida, peaks selguma neljapäeval.

Pneumokatte paigaldab staadionile 825 000 euro eest OÜ G-Floors.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pamp
2 aastat tagasi

Praegu on kõik ehitusmaterjalide hinnad ülemõistuse kalliks aetud. On siis selle jalgpalli halliga nii kiire. Staadion olemas. Ja kes üldse mingit mõttetut jalgpalli mängib. 22 lolli ajavad ühte palli taga.

Mati
2 aastat tagasi

Ega selle ehitusega nii kiire ka ei ole. Palju olulisemad on linna kommunikatsioonid, mis aasta läbi peavad korras olema ja mille ehituse kvaliteeti peaks senisest paremini kontrollima. Haapsalu linna tänavatega on veel palju teha. Uute koolide ja igasuguste hallide ehitamisega tark ei tormaks. Majanduses, sealhulgas ka ehituses on 2-3 aasta pärast lahedamad ajad tulemas. Ja ka Haapsalu laenukoormus võib siis mõne protsendi võrra madalam olla.

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Mati

Et siis suured täiskasvanud inimesed ei suuda ja ei peakski oma laste eest hoolitsema, neile paremat elu pakkuma? Mina nimetaks seda läbikukkumiseks, kui sa ei suuda järeltuleva põlvkonna eest hoolt kanda

Vanaema padrunid
2 aastat tagasi

No endiselt ei ole olnud /näinud Haapsalus Linnavalitsuse tellitud asja, millega ei oleks kaasnenud mingit AGA.
Alati on midagi puudu või valesti tehtud.

Hmm
2 aastat tagasi

Iga idee ongi ju vaja võimalikult täiuslikuks muuta. See aga ei juhtu ilma läbi vaidlemiseta ja erinevate ettepanekute kaasamiseta.

Linnakodanik
2 aastat tagasi

Ei ole kindel, et see lagunenud tänavate ja kõnniteede ning laguneva prommenaadi taustal linna kõige vajalikum investeering oleks.

esmatähtsad
2 aastat tagasi
Reply to  Linnakodanik

on kõrtsid ja lõbustusasutused

kelle
2 aastat tagasi

tasku seekord tühjaiks jäi

kodanik
2 aastat tagasi

Kas teed on kõik korras, et meelelahutusel selliseid summasid kulutada?

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

See pole ju meelelahutuseks appikene

Eino
2 aastat tagasi

Mingisugune korduv skeem tundub kuidagi. Kui vaadata eelmisi projekte. Hõigatakse hind välja, saadakse luba ja siis selgub, et vaja kaks korda esialgsest hinnast rohkem raha.Kuna projekt on juba käima lükatud, siis laenurahale eriti kätt ette enam ei panda. Ja nii linn arenebki. Kui kohe laenujutuga peale minna, siis püsiks linn kuskil nõuka ajas vist veel. Väga osav, kiidan!

Tõsiselt
2 aastat tagasi

Milleks seda vaja on? Järjekordne lisakulu, mis kasumit teenima ei hakka

Eino
2 aastat tagasi
Reply to  Tõsiselt

Kasumit? Rahalist kasumit mõtlesite või?

eeskätt noortele
2 aastat tagasi
Reply to  Tõsiselt

Milleks? Tavaliselt jalgpalli halli on vaja jalgpalli mängimise jaoks. Nii seekordki.

Vutt-vutt
2 aastat tagasi

Karilaid kõneles, et seal hakkab käima korraga trennis kuni 80 inimest, jama jutt ju? Kui bussiliin talvisel ajal halli juurde käima ei hakka, siis kes seal trennis käima hakkab?

jalad kõhu alt välja
2 aastat tagasi
Reply to  Vutt-vutt

Jalgsi keegi enam sammu astuda ei jaksagi? Mis bussi Haapsalus ikka vaja läheb?

Linnapea kandidaat
2 aastat tagasi

Meie omameeste firma teeks 1 milliga vabalt ära. No kuskilt natuke hoiaks kokku nt. Jätaks selle halli katte paigaldamata. Kooli aknad ju jäid vahetamata. Asi siis hall ilma katteta ehitada.