Noarootsi jääteele on õhkõrn lootus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mullu märgiti jäätee küll maha, aga avada seda ei jõutud. Foto: Urmas Lauri

Mullu märgiti jäätee küll maha, aga avada seda ei jõutud. Foto: Urmas Lauri

Detsembris nurjus Haapsalu linnavalitsuse korraldatud hange Haapsalu-Noarootsi jäätee ehitaja leidmiseks. Oma pakkumuse esitasid OÜ Paralepa Sadam ja Lääne Teed OÜ.

„Mindi üle lihthanke piirmäära, nende summade peale oleks pidanud olema riigihange,” ütles Haapsalu linnavara spetsialist Madis Raudsepp. Ta selgitas, et riigihange tuleb läbi viia juhul, kui ehitushind ületab ilma käibemaksuta 30 000 eurot.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
1 aasta tagasi

Jääteed ei tule see aasta. Pole mõtet raha tuulde loopida. Tehke sellega midagi muud targemat.

Arno Suislep
1 aasta tagasi

Jääteele kahjuks tänavu küll lootust pole. Ei soovita isegi jala minna Vasikaholmist Paraleppa, ainult tasub kõndida või seal, kus tead,et on väga madal põhi all ja sealgi on hetkel mitu topeltjääd. See on nii ebaühtlane, et ühes kohas näitab 15 cm ja teises kohas ainult 4 cm. Sula ilmaga sulab see lumest ja lörtsist tekkinud jää eriti kiiresti.

Hangeldaja
1 aasta tagasi
Reply to  Arno Suislep

See ei ole põhjus, et 30tonni mitte välja maksta. Mehed juba ootavad raha.

parila
1 aasta tagasi

tahab haapsaluga kergliiklusteed jne, aga kas pole lihtsam panna see tasuta bussiühendus korralikult tööle, kui vajavõib ju buss iga viie minuti tagant käia, või milline tahes ajagraafik luua, aga äpude ajud on käbikujulised

Pole
1 aasta tagasi
Reply to  parila

tundub tõepoolest väga tark mõte olevat, et bussid iga viie minuti tagant käiksid ja tasuta. Mõelge, mitte keegi ei maksa, bussijuht teeb ka tasuta missioonitundest tööd, bussid keegi kinkis, küte on ka tasuta. Ei saagi aru, miks ei võiks siis buss iga viie minuti tagant peatuses olla!? Võibolla paar inimest tahaks mingil hetkel peale tulla ööpäeva jooksul. Miks küll me valisime etteotsa ikka nii käbikujulised, kuidas nad aru ei saa!?

eks
1 aasta tagasi
Reply to  Pole

ehita siis sild igale poole , tuleb eriti odav

paar
1 aasta tagasi
Reply to  Pole

inimest sain aru tuleks noarootsist haapsallu, võiksite kodus parem istuda ja e tenuseid kasutada, aga mitte lolli sillaehituse juttu ajada

Polekateabe
1 aasta tagasi
Reply to  paar

eks jah, kui arusaamisega muresid, siis pole midagi teha. Võibolla mõtleks teksti üle ja arutleks endamisi, kas iroonia on olemas või mitte.

ikka
1 aasta tagasi

teeme ära, jaapanlased tulevad imetlema ja raha ju vedeleb, paneks meie mari ka väiksele viigile uiskudele

Lonni
1 aasta tagasi

Ma ei saa aru,miks igal aastal ja juba aastakümneid,”vaagime, vaatame, ootame ja mõõdame”? Miks ei võiks teha PÜSIÜHENDUST Österby ja linna vahele?????
Lööge kokku need summad aastate lõikes,mis on raisatud”vaagimise jne.” peale!Olge normaalsed ,mõtlevad inimesed ja tehke see sild “üle vaevavete” valmis!
Uskuge,et vastaskalda rahvas on teile lõpmatult tänulik!

vastaskallas
1 aasta tagasi
Reply to  Lonni

teie mure, teie ka tehke

poleks ju ulme
1 aasta tagasi
Reply to  Lonni

Ilmselgelt oleks sild vajalik. Jääteed tehakse, kui ilm lubab, aga see on alati nii üürike. Raha kulub palju ja kasutusaeg lühike.

Pole
1 aasta tagasi
Reply to  Lonni

Kui palju seal vastaskaldal seda rahvast ka on, et kohe sild vaja ehitada? Kui iga saja inimese kohta hakataks silda ehitama, oleks Eestil suur välisvõlg, mis kulunud sillaehituse peale ning esikohal sildade arvukuse poolest maailmas. Ei suuda nad raudteedki taastada, mis sildadest saab üldse rääkida

suurushulustus
1 aasta tagasi
Reply to  Pole

raudtee, sild, riigimaja, siiani pole suudetud haapsalu ringteedki projekteerida, kogu transpordisaaste käib läbi kesklinna, aga ikka tähtede poole

Polekateabe
1 aasta tagasi
Reply to  suurushulustus

Eksite! On suudetud projekteerida, kuid rahastuses on probleeme. Peaksite teadma ju, kes viimastele suurprojektidele pidurikangi tõmbas või piduripedaali vajutas, kuidas soovite!? Projekteerijad on tööd teinud, inimesi isegi palgatud, kes järgmise etapi edasi teevad, aga mida pole on lubatud finantseering. See on ju päris suur murekoht. Nii ja nüüd proovige mõelda, kui palju on igasugustele projekteerijatele jne mõtlejatele arendajatele juba makstud, et asi alguse on saanud! Mõnuga kontrollimatult kulutatakse raha ja siis saadetakse maksuameti eriagendid metsade äärde püüdma inimesi, kes on ämbritäie mustikaid korjanud. Äge mis? Demokraatia ei vii kuhugile, meie riigile on vaja diktaatorlikku režiimi. Pakun, et siis saame kas… Loe rohkem »

kui
1 aasta tagasi
Reply to  Polekateabe

raudee ehitust tühjusesse mõtlete, siis on tõesti raha tuulde lastud, mida ei tule , seda ei tule, mõistus võidab

Nojah aga
1 aasta tagasi
Reply to  kui

Ja sild tehakse ilma kuludeta? Tõesti või?

Lonni
1 aasta tagasi
Reply to  Pole

Ilmselgelt ei saada aru,et peale Österby`t on seal ka Pürksi vallakeskus,kus paljud inimesed elavad! Kindlasti oleks neil palju soodsam ja lihtsalt väiksema ajakuluga tulla üle silla linna,selle asemel,et teha Pürksist umbes 40km pikkune sõit läbi Linnamäe mööda maanteed Haapsallu!
Ilmselt ei saa kirjutanu aru,et sealpool lahte elavad kah inimesed,kes tahavad natukenegi kergemat elu!
Haapsalu Linnavalitsus võiks vahel ka ÕIGEID otsuseid teha,mitte talitada oma äranägemise järgi,nii arvan mina!

Nojah aga
1 aasta tagasi
Reply to  Lonni

Kes see kergemat elu ei tahaks?

meremees
1 aasta tagasi
Reply to  Lonni

kui oleks sild,kuidas siis jahid ja laevad sadamasse pääseks? lahtikäiv sild on 10x kallim.

Polekateabe
1 aasta tagasi
Reply to  meremees

…jahid või silja line, mis seal vahet on! Sild üldiselt on ka väga kallis, kas lahti või kinnikäiv, pole vahet ju. Muidugi oleks tore, sillad värgid, rongid , trammid, tasuta bussid, aga kas me oleme valmis seda poelettidelt toitu ostes kinni maksma, selles on küsimus. Üks miljard laenuraha tõstab mingit maksu või aktsiisi, mis ona ka maks märkimisväärselt ju. Sillaehitus ei maksa ainult sada tuhat. Nad seal ahvid ei kingi meile midagi niisama.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Polekateabe

Kas teie käest saab ilma?

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  meremees

Miks peaks tegema silla jahtidele ette, lõuna poole ju küllalt ruumi.

mõtle väheke
1 aasta tagasi
Reply to  meremees

Ei noh, ikka Uuemõisa kanti tuleks sel juhul silla teine ots. Jahisadamasse oleks narr seda paigutada.

tuleks
1 aasta tagasi
Reply to  mõtle väheke

noarootsi ja risti silla projektid ühendada, varsti valimised , küll suuresuuga asja üles võtab ja ära teeb

Lonni
1 aasta tagasi
Reply to  tuleks

Ma küll ei tea,kus asub Ristil sild?

.....
1 aasta tagasi
Reply to  Lonni

Ristisillal