Galerii: graafiline disain täitis kultuurikeskuse

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 33

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna algas Haapsalu kunstisuvi graafilise disaini festivali avamisega.

Festivali näitused koosnevad kahest osast –  Eesti kultuuriplakatitest, rahvusvahelisest näitusest

Tänavu laekus rahvusvahelisele konkursile „Isikupära” rekordilised 445 teost 233 autorilt Euroopa Liidust, Venemaalt, Ecuadorist, Columbiast, Kuubalt, Mehhikost, Uruguayst, Argentinast, Tšiilist, Boliivias, Usbekistanist, Valgevenest, Ukrainast, Hiinast, Iraanist, Indoneesiast, USAst jne.

„Tajuge oma absurdi taluvust,” ütles festivali korraldaja Marko Kekishev.

Kekishevi sõnul on kajastatud nii absurdseid nalju, teravaid ja vihaseid eluabsurdsusi kui ka poliitilist absurdsust. Euroopa Liidust väljastpoolt pärit autorid kajastasid Kekishevi sõnul absurdsust pigem läbi inimeste individuaalse ebaõigluse. Suurem osa töödest keskendus siiski absurdsetele naljadele.

Graafilise disaini festivali teine osa on näitus „Värske Eesti kultuuriplakat”, kus näeb viimase kahe aasta jooksul valminud ja ilmunud kultuuriürituste plakateid. Kekishevi sõnul pelgas ta veidi, kuidas näitus õnnestub, sest viimasel aastal on paljud kultuuriüritused koroonaviiruse tõttu ära jäänud, kuid žüriile hindamiseks saabus samuti rekordilised 232 plakatit. Neist on näitusele valitud 90 teost 48 autorilt.

Kekishevi sõnul oli tavapärasest rohkem kunstinäituste plakateid, teatriplakateid oli sama palju nagu igal aastal, kuid tavapärasest vähem oli kontsertite plakateid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments