Tobiase sünniaastapäeval kõlab Kullamaal orelikontsert

Rudolf Tobiase küünal süüdatakse kaks korda aastas kaheks tunniks. Foto: Arvo Tarmula
Rudolf Tobiase küünal süüdatakse kaks korda aastas kaheks tunniks. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval tähistab Kullamaa rahvas Rudolf Tobiase 148. sünniaastapäeva kirikukontserdiga, kus esinevad organist Piret Aidulo ja trompetist Indrek Vau.

Aidulo on andnud nii soolokontserte kui osalenud ka kammeransamblites ning ERSO ja Estonia orkestrite koosseisudes. Vau on ERSO orkestrant, kes on salvestanud suurema osa Eesti heliloojate trompetimuusikast.

Kullamaa kultuurijuhi Loit Lepalaane sõnul on kontserdil esinev organist mitu korda vahetunud. Algul pidi esinema organist Ulla Krigul, kuid tema pidi loobuma, sest kaotas hiljutises Einbi mereõnnetuses oma isa.

Tobiase sünniaastapäeva puhul kõneleb piiskop Tiit Salumäe, Tobiase mälestusküünla süütab kirikuõpetaja Kari Tynkkynen. Mälestusküünal süüdatakse Kullamaal kaks korda aastas – helilooja sünni- ja surma-aastapäeval. „Kui seda kaks korda aastas süüdata ja kaks tundi põleda lasta, siis see küünal peab vastu sada aastat,” lisas Lepalaan.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments