Kullamaal kõlab bigbändi muusika

Kaitseliidu Tallinna maleva orkestri bigbänd. Foto: Facebook
Kaitseliidu Tallinna maleva orkestri bigbänd. Foto: Facebook

Pühapäeval kl 17 annab kaitseliidu Tallinna maleva orkestri bigbänd Kullamaa kultuurimajas traditsioonilise tasuta kevadkontserdi.

Kullamaa ja Läänemaa rahvale on bigbänd tuttav, sest Haapsalus ja Kullamaal musitseerivad nad juba kaheksandat korda. Iga bigbändi kontsert on erinev ja eriline – iga kord esitatakse uus kava.

Veidi ka ajaloost. Kaitseliidus algas orkestrite moodustamine kohe pärast muusikaosakonna põhikirja vastuvõtmist 2. veebruaril 1925. Esimesena moodustati Tallinna maleva orkester, mis alustas tegevust 22. veebruaril 1925. Eesti rahva kannatuste aastal 1940, kui kaitseliit sundlikvideeriti, oli organisatsioonil tegutsemas 55 orkestrit. Praegune kaitseliidu orkester, mis on 1925. aastal loodud muusikaosakonna õigusjärglane tegutseb aastast 2000.

Kullamaa kevadkontserdil astuvad solistidena ülesse Anet Vaikmaa, Erich Krieger ja Margus Jürisson. Orkestri peadirigent ja muusikajuht on kauaaegne Eesti kaitseväe orkestri peadirigent, kolonelleitnant Peeter Saan.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments