Kullamaa 32. maijooksul oli 162 osavõtjat

Kõige pisemad on startinud. Emad-isad tunduvad olevat rohkem ähmi täis kui nende võsukesed. Foto: Katariina Peetson

Kõige pisemad on startinud. Emad-isad tunduvad olevat rohkem ähmi täis kui nende võsukesed. Foto: Katariina Peetson

Läinud laupäeval peeti Kullamaal paar aastat varjusurmas olnud traditsiooniline maijooks.

Põhidistantsiks oli 10 kilomeetrit ja paaril esimesel kilomeetril vedas gruppi Eesti 2017. aasta maratonimeister (aeg 2:28.15) Argo Jõesoo. Kolmandal võistluskilomeetril läks ette 25aastane tartlane Riho Kirsipuu, kes edumaad kasvatades jõudis finišisse ajaga 33.51. Jõesoo kaotas talle 1.50. Võntkülas elav 33aastane jooksumees andis lootust enamaks, aga vigastused on hoogu maha võtnud. Lisaks nõuavad aega ja energiat talutööd ning laps ja elukaaslanegi.

Absoluutarvestuse kolmanda koha saavutas kõigest 17aastane Tallinna noormees Georg Ott ajaga 36.22. Finišis ootas teda rahuloleva pilguga isa, kunagine Kullamaa vallavanem Jüri Ott.

Paar meest tuli veel ja siis jõudis nõtkel jooksusammul lõpusirgele Eesti 2018. aasta meister 10 000 meetri staadionijooksus Kaia Lepik. Tema aeg 39.16 jäi paljudele meestele ainult unistuseks. Naiste absoluutarvestuse teine oli Katrin Lehtpuu ja kolmas Triin Peterson.

Absoluutvõitjatele oli karikad valmistanud firma Särka Sport, samuti medalid, mida jagus kõigi vanuseklasside kolmele parimale. Ka kõige tillematele, kuni kolmeaastastele põnnidele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments