Olustvere kutsekoolil on plaan Peetrike osta

Peetrike. Foto: Urmas Lauri
Peetrike. Foto: Urmas Lauri

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppetalu juht Riho Kala ütles Maalehele, et koolil on kindel plaan osta Haapsalult Peetrikese rong.

„Turismi vallas tuleb praeguses keerulises olukorras uusi lahendusi välja mõelda – meil on kindel plaan Haapsalult näiteks Peetrikese rong ära osta ja see siin Olustvere kompleksis sõitma panna,” ütles Kala Maalehele.

Huvisõidurong Peetrike on praegu osta.ee oksjonikeskkonnas 15 000eurose alghinnaga müügis. Peetrikese oksjon lõppeb 28. mail.

Punane huvisõidurong on müügis olnud varemgi – möödunud kuul alghinnaga 15 000 eurot, eelmine aasta kahel korral alghinnaga 25 000 eurot ning aasta varem alghinnaga 42 000 eurot.

Vedurist ja kahest vagunist koosneva huvisõidurongi Peetrike soetas Haapsalu linn 2014. aastal 30 000 euro eest. Rongi haldas Läänemaa muuseum. Rongile tehti 2016–2017 kapitaalremont ja lisati helisüsteem.

2019. aastal ostis Läänemaa muuseumid 70 000 euro eest uuema huvisõidurongi. Uuem rong on 2012. aastal ehitatud ja enne Haapsallu saabumist sõitnud Lottemaal. Uus Peetrike veel huvilisi sõidutanud ei ole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Covid
2 aastat tagasi

Tegelikult on see Peetrike saanud armsaks ,Haapsalu igatseb oma rongi tagasi,milleks kogu see jama.Valimiste aastal on aeg hakata arvestama kodanike arvamusega,viige see uus jama minema ja tooge tagasi meie armas Peetrike!!!

Jaanus
2 aastat tagasi

Mis Peetrike, nüüd vuravad Boldid ning vaata palju kulub, palkad kena giidi Boldiga koos vurama ja juttu jätkub kauemaks

kahju
2 aastat tagasi

linn oleks võinud selle Haapsalu Kutsehariduskeskusele kinkida…seal ju ka õpetatakse turismi.

Nojah
2 aastat tagasi

Öeldakse, et tark ei torma. Kui aastakese veel oleks oodanud, saanud selle päris muidu kätte.

Hukk
2 aastat tagasi

Üks halvematest otsustest. Väga hästi sobib siia sõitma ja uus on kole.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Hukk

Mis ilus, oled sa sõitnud sellega ja teisega üleüldse?

113
2 aastat tagasi

See roheline konn on Peetrikesega võrreldes päris inetu ja veel kui kallis.

Mart
2 aastat tagasi
Reply to  113

Uus rong on tõesti ebamõistlikult kallilt ostetud, eks maksumaksja raha on kerge kuluma.

Kaie.
2 aastat tagasi
Reply to  113

Valge rong peaks hoopiski Haapsalus ringi vurama. Nimeks ikka Valge Daam.