Läänemaa keskmine palk oli möödunud aastal 1226 eurot

Foto: Pixabay
Foto: Statistikaamet

Läänemaal oli keskmine brutotulu möödunud aastal 1226,33 eurot, mis on 47,31 euro võrra rohkem kui aasta varem.

Kuigi aastaga on keskmine brutotulu tõusnud, siis selle saajate arv on aastaga vähenenud. Möödunud aastal sai keskmist tasu 7705 inimest, aasta varem 7981 inimest.

Keskmine brutotulu on Läänemaal kõrgeim 25-49aastaste seas – 1329,02 eurot, madalaim aga alla 25aastaste seas, kes teenivad keskmiselt 892,74 eurot.

Eestis keskmiselt oli möödunud aasta andmeil keskmine brutotulu 1380 eurot,  mis on 63 eurot rohkem kui aasta varem. Kõige suurem tulu, 1541 eurot oli Harjumaal ja kõige väiksem, 1088 eurot Ida-Virumaal.

Keskmine brutotulu näitab palgatöötajatele ja avalikele teenistujatele makstud töötasusid, töötamisega seotud stipendiume, toetusi ning muid tasusid. Suurimat brutotulu teeniti Harjumaal Rae vallas, kus see oli 1893 eurot. Linnadest olid eesotsas Keila 1525 euroga ja Tallinn 1519 euroga. Omavalitsusüksustest kõige väiksemat tulu teeniti Narvas, kus see oli 1018 eurot.

Statistikaameti analüütik Greta Tischleri sõnul oli meeste keskmine brutotulu 1530 eurot ning naistel 1243 eurot kuus. „Suurimat keskmist tulu kuus teenisid 25–49-aastased, kes said 1544 eurot kuus. Kõige väiksemat tulu teenisid seevastu alla 25-aastased, kes said 932 eurot kuus,“ ütles Tischler.

Brutotulu teenis möödunud aastal 522 722 inimest ehk aasta varasemaga võrreldes enam kui 15 000 inimese võrra vähem. „Tulusaajate arv vähenes vähemalt paari protsendi võrra kõigis maakondades, kõige enam Ida-Virumaal. Samuti vähenes tulusaajate arv kõigis vanusegruppides, eelkõige aga alla 25-aastaste vanusegrupis,“ lisas Tischler.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pealegi
2 aastat tagasi

Eurotsoonis olles, peab olema selline keskmine nädalas, aga mitte ühes kuus. Esimeses viies rikkamas see nii on ka, meie ainult millegipärast sinna ikka veel ei kuulu.. üks põhjuseid on kindlasti ka see, et inimesed ei küsi oma töö eest elamisväärset tasu. Teine on ümbrikupalgad, mida päris paljud veel siiani vastu võtavad ja tänu sellele ise endale vaesuse auku kaevavad.

Pamp
2 aastat tagasi
Reply to  Pealegi

Eurotsoonis on nii nagu eurotsoonis. Olete kuulnud igasuguseid muinasjutte. Muide praegugi on paljudes riikides majanduses kriis. Käige ise ära ja suhelge kohalike elanikega. Näiteks Itaalias on inimesed õnnelikud, kui üldse tööd on ja palk 1000€ on täitsa ok. Selle eest on uksetaga järjekord. Jutt on rikkamast Põhja-Itaaliast. Soomes 2 tuhhi ringis on täiesti normaalne. Noortele makstakse veelgi vähem.

Nojaa
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Minuteada ei kuulu Itaalia viie rikkama hulka. Neid tuleb hoopis sarnaselt Kreekaga abistada ja üks abistajatest on muide ka meie väike vabariik. Võrrelda võib alati kasvõi Rumeeniaga, siis endid välja vabandada, et küll elame hästi. Minu sõnum oli lihtsalt see, et kui inimene ise teenuse või töö eest ei küsi, siis ei anta ka. Sinnapoole tuleb püüelda, et meil kõigil paremini läheks, ka väikestes linnades ja asulates.

Nojaa
2 aastat tagasi
Reply to  Nojaa

Diisli eest hakkavad kohe varsti küsima nii nagu vajadus on. Miks mitte ei või poemüüja küsida? Toitu ostetakse kriisi ajal ju ikka, isegi kordades rohkem igaks juhuks. Miljonites on poekettide puhaskasumid inimene!

Pamp
2 aastat tagasi
Reply to  Nojaa

Võrdled nüüd Itaaliat Eestiga? Eesti kuulub sinna idaeuroopa klubisse koos Rumeenia, Poolaga jne. Kui Itaalia isegi esimese 5 hulka ei kuulu, siis kuues või seitsmes on ta kindlasti.

Nojaa
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Ise sa tõid Itaaliat näiteks ju. Ma ei võrdle midagi.

Nojah
2 aastat tagasi

igast toidupoe müüjad ja turvamees aivarid viivad arvatavasti selle keskmise nii madalaks.

Para Doks
2 aastat tagasi

Pluss ümbrikus makstud

Ilmselt
2 aastat tagasi

Tänu Jurtomi preemiale?

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Ilmselt

Preemia ikka kripeldab või? Ära ole kade, tee ise ka midagi, saad ehk ka hästi tasustatud!

täitsa usun
2 aastat tagasi

kui sellised preemiad ametnikel, keda meil on hordides, mängus on

Urho
2 aastat tagasi

Samal ajal uudis kus mingid suvalised linnavalitsuse spetsialist ja taristunõunik saavad 2 keskmist palka pluss preemiad

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Urho

Mismoodi suvalised?

leemekulbiliigutaja
2 aastat tagasi

Keegi usub ka neid statistikaid?

Eino
2 aastat tagasi

No see on keskmine ju. Ega siis igal pool nii vähe ei saa, paljudes kohtades ikka rohkem ju!