Raudteemuuseum avas uksed kahe uue näitusega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Raudteemuuseumi teadur Tõnu Tammearu soovitab näitusestende lähemalt uurida, sest sealt leiab põnevaid detaile. Foto: Arvo Tarmula

Raudteemuuseumi teadur Tõnu Tammearu soovitab näitusestende lähemalt uurida, sest sealt leiab põnevaid detaile. Foto: Arvo Tarmula

Kolmapäevast taasavatud Haapsalu raudtee- ja sidemuuseumi mõlemad uued näitused on seotud ümmarguste tähtpäevadega – Eesti raudtee 150. ja Poola kirjaniku Stanisław Lemi 100. sünniaastapäevaga.

Eesti esimese, Paldiski–Tallinna–Tosno raudteeliini avamisest möödus 150 aastat küll juba sügisel, kuid näituse avamine on mitmel põhjusel edasi lükkunud. Näituse koostaja, raudteemuuseumi teadur-kuraator Tõnu Tammearu selles aga probleemi ei näe: „Eesti vabariigi sajandat sünnipäeva tähistati ka mitu aastat, nii võib raudtee juubeliaastagi pikemalt kesta.”

Juubelinäitusel on Tammearu pühendanud igale esimese raudteeliini äärde jäävale Eestimaa jaamale ühe stendi, kogunud sinna kokku pilte ja huvitavaid fakte raudtee ajaloost.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments