7

Läänemaale lisandus kümme koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäeva jooksul analüüsiti 63 läänlase koroonaviiruse teste, millest kümme ehk 15,87% osutus positiivseks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 288,6. Selle näitajaga on Läänemaa maakondade võrdluses 9. kohal. Kõrgeim on näit Ida-Virumaal (544,5) ja madalaim Võrus (90,4). Eestis keskmiselt on näit 357,2.

Üle Eesti analüüsiti ööpäevaga 4931 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 383 ehk 7,8% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 164 inimesel. 117 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 77, Tartumaale 29, Pärnumaale 27, Viljandimaale 20, Läänemaale 10 ning Valgamaale üheksa uut nakkusjuhtu. Rapla- ja Lääne-Virumaale lisandus seitse, Jõgevamaale viis, Saare-ja Võrumaale neli ning Järvamaale lisandus kaks uut nakatunut. Hiiu- ja Põlvamaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. 18 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 39, haiglaravi vajab 313 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 229 inimest (73%).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Peetrus Vanapaganale:
Peetrus Vanapaganale:

Nojah, see viirus pidi inimestele olema hoiatuseks, et nõndaviisi priisates ja emakest loodust kulutades edasi ei saa enam. Aga nemad ei näe selles hoiatust vaid takistust edasi laamendada. Mis pean mina nendele nüüd saatma, Sina Vanapagan oled seal nende seas elanud, ütle mulle mis aitaks?

Dilaila
Dilaila

Kus kohast need covid positiivsed Läänemaale tulevad?Lõppu polegi veel näha.

memm
memm

Mingit lõppu covidile ei tule mitte iialgi, jääb vähemaks, sest vaktsiinid on ja läbipõdemine ka vähendab, kuid muteerunud vormid jäävad liikvele ja sellest saab igaaastane mingil perioodil rohkem haigestumistega nagu ka kõik muud viirushaigused ja grippki

Aadu
Aadu

Eks ikka sealt kus lähikondaktsed ringi töllerdavad. Miks inimesed veel aru pole saanud, et tuleb mõned päevad kodus olla mitte küla peal ringi jalutada.

Hmm
Hmm

Mismõttes lõppu? Egas viirus maailmast ära ei kao. Gripp on ka ju olemas

Kodanik
Kodanik

Gripp ei nakka nii kergesti. Ühes ettevõttes juba pikemat aega viirus sees.

Hea Okkupant
Hea Okkupant

viirus on nii väike, et üldse ripub õhus paar tundi kui ruumis oli nakatunud inimene, seejuures pole tähtis , kas ta maski kandis, või mitte. Sama pole tähtis kas on teisel maske – tere kõigile!
Mis puudub vaktsiini – siis ootame kuni järgmise viiruse mutandi ja jälle jöökseme mõistlikult vaktsineerida, siis veel kord, ja nii edasi..

wpDiscuz