Läänemaale lisandus 13 koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäevaga analüüsiti 104 läänlase koroonaviiruse teste, millest 13 ehk 12,5% osutus positiivseks.

Viimase 14 päeva haigestumus on Läänemaal 322,8. Eestis keskmiselt on näit 363,2. Maakondade võrdluses on Läänemaa 7. kohal. Kõrgeim on haigestumus Ida-Virumaal (528,1) ja madalaim Hiiumaal (75,2).

Üle Eesti analüüsiti ööpäevaga 4881 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 430 ehk 8,8% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 213 inimesel. 162 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 61, Pärnumaale 37, Tartumaale 31, Lääne-Virumaale 15, Põlvamaale 14, Läänemaale 13, Valgamaale 11 ning Viljandimaale 10 uut nakkusjuhtu. Raplamaale lisandus kaheksa, Saaremaale neli, Jõgeva- ja Järvamaale kaks ning Võrumaale lisandus üks uus nakatunu. Hiiumaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Kaheksa positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 363,2 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 8%.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 23, haiglaravi vajab 301 patsienti. Haiglaravi on kokku vajanud 7% haigete üldarvust. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 229 inimest (76%).

Ööpäeva jooksul manustati 8714 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 346 940 inimesele, kellest lõpetatud vaktsineerimisega on 132 534 inimest. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 62%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Läänemaal on vaktsineerimine lõpetatud 3869 inimesel. Ühe doosi on saanud 3333 läänlast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Talumees
2 aastat tagasi

Jagan juba siseinfot..
Tänaseid positiivseid Läänemaal 72

Ei saaa aru?
2 aastat tagasi

Hakkab pihta????? Ometi süstimise kiiruselt Läänemaa eesreas tempoga. Ja ikka miiiiiii palju nakatunuid.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Ei saaa aru?

Süst pidi ju kergendama haiguse kulgu, aga mitte sada prossa kaitset andma. Vaktsineeritu on samasugune viirusekandja nagu iga teinegi.

Linlane
2 aastat tagasi

Väga kahju, need päevad, mil testitakse tuleb meile kuhjaga juurde.

See
2 aastat tagasi

Ramirent saab tasuta reklaami teha.

juss
2 aastat tagasi
Reply to  See

Ramirendile pole reklaami vaja! Vähemalt Haapsalus mitte!

Angela
2 aastat tagasi
Reply to  juss

Jah sest teatud näod istuvad seal koguaeg koos kohvitops ees ja tuututavad ilma elu olu ja kommivad kõiki ja kõike.

Hea Okkupant
2 aastat tagasi
Reply to  Angela

Töö nendel on selline ..)) lollid ja argpüksid ümber on tohutu.
Kuulsite? On veel 13 koroonaviirusega nakatunut, tähendab, kohe mars-mars Ramirent telkisse, seal leiavad sul tuberkuloos, no see ei loe, peaasi et test barambaviruse on negativne – või olla õnnelik!

Talumees
2 aastat tagasi

Matusebüroo pidamine on tulusaim business katku ajal… 🤪 😍 😍 😍
Homme kindlasti üle 30…🤪
Avagem koolid ja baarid, halleluujah selle pääle

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Talumees

Matusebüroo!? Kõik positiivse testi andnud surevad kohe ära või? Haha paanika. Tegelikult sureb vaktsiini tagajärjel rohkem, kui covidisse. Vähemalt Taanis. Kohaliku tervishoiuameti andmetel.

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Nii julge väite kohta ootaks küll vettpidavat viidet. Vihjeks – igasugused vanglaplaneedi ja uhhuu-uudiste jutukesed ei ole tõsiseltvõetavad viited 🙂

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

Ennem kirjutasin kogemata Taani, sealt ei ole uurinud, aga Folkehelseinstituttet i väitele tuginedes, mis on Norra kohalik meditsiiniinstituut või midagi taolist. Meil vastav peaks olema ka teadlaste viroloogide punt kes infot annavad koostöös terviseametiga, Norras on see FHI. Jutt käib mitte kõikidest vakstiinidest, vaid see mis pausile pandi. Linki ei saa siia jagada, kustutatakse ära ju. Väidavad, et 100 000 vaktsiini saanu kohta oli 2,3 surma. 32-54 aastastel

Uskmatu
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

aga mitu surma 100 000 nakatanu kohta ?

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Uskmatu

tekstist selgub, et vähem, kui 2,3

Para Doks
2 aastat tagasi
Reply to  Uskmatu

100 000 diagnoositud nakatanu kohta sureb maailmas keskmiselt 2000 inimest.

nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  Para Doks

juut ei ole maailmast, vaid Norrast

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Kui nüüd süveneda – mitte Taani, vaid Norra. Mitte tervishoiamet (mis peaks eeldatavalt igal maal olema riiklik asutus, vaid “midagi taolist”. Mitte kõik vaktsiinid, vaid mingi kindel vaktsiin Norras. Näitaja mitte kõikide vaktsineeritute, vaid ühe vanusegrupi ühe vaktsiini kohta. Ja mis siis võrdluseks nakatanute surmade näit oleks, kui vaktsiini saanutel on see sinu väitel 2,3?

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

te ei tea, milline vaktsiin pausile pandi päris mitmes riigis või? See ka “uhuu uudis”? Te paistate olevat truu päevalehe vms. lugeja. Jätkake nii! Mõni ei taha millegipärast uskuda, et on ka väga palju muid niiöelda uudiseid, mida kohalik peavoolumeedia ei pruugi avaldada. Üks põhjuseid võib olla hirmutunne, inimene tahab olla turvaliselt ja kõike halba, mis juhtub, keeldub lihtsalt uskumast. Liiga palju probleeme.

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

…eks internet on palju jama täis, raske on leida seda päris tõde ilma ise kohapeal käimata. Lihtsalt kohalikud suuremad väljaanded ju kuuluvad ka teatud inimgruppidele, kes neid uudistevoogusid reguleerivad. Sa loed seda mida sulle on vaja teada anda, aga see ei pruugi ju kõik olla.

Ahsoo
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

Vihjeks – delfi ja postimees ei valeta, kuid jätavad võibolla väga palju avaldamata! Selle peale ei ole mõelnud?

Umm...
2 aastat tagasi

Taas kuskil uus kolle?

väikehaapsallane
2 aastat tagasi
Reply to  Umm...

Ei välista, et Läänemaa 13 nakatunut on 2-e ööpäeva summa. Sest kas ei teatatud hiljuti, et Läänemaal tehakse Covid-teste nüüd ülepäeviti?

Agu
2 aastat tagasi

Jah eile oli null, aga täna kolmteist, homme null jne. Ei ole kahe päeva summa, ikka ühe testipäeva!

väikehaapsallane
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Minu loogika oli, et kui inimene on haige aga testipunkt suletud, lükkab ta mineku homsele. Ent kes homme haigestuvad, saaksid minna kohe. Nii liituvadki 2-e päeva nakkuskahtlused. Muidugi ei otsustata minekuvajadust ühtede kriteeriumite järgi (kõigil pole ka transport esimesel võimalusel), ent laias laastus jaguneksid covid-nakatunud päeviti nt. 5/8/6/6/7/8, mitte 13/0/12/0/15/0 (näide suvaline). Praegu jääb mulje, et 13 reg. nakatunut päevas viitavad nakkustrendi kasvule, mitte vähenemisele Läänemaal.

Ehh
2 aastat tagasi

Ei pea nii keeruliselt mõtlema vist :)). Üks päev oli ainult kaks, siis null, siis kolmteist. Mis mõtet sellel keskmise arvutamisel on, kui kokkuvõttes on nakkuse saanute hulk ikka sama?

Poogitud
2 aastat tagasi
Reply to  Umm...

Pidi vist olema jah.

Eugen.
2 aastat tagasi
Reply to  Poogitud

Kus,kus kolle?

To Eugen
2 aastat tagasi
Reply to  Eugen.

Kolle on Eugeni peas!!!

Eugen.
2 aastat tagasi
Reply to  To Eugen

minul pole mingit kollet. 2 süsti käes ja terve kui purikas.

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  Eugen.

Eugen kirjuta palun paari kolme aasta pärast kuskile siia kommetaaridesse, kuidas sul siis tervis on? Praegu aetakse igasugust juttu, et viie aasta pärast kõik kutud kes vaktsiini saanud. Mõni väidab, et üldse pole viirust olemas. Mõni jällegi ütleb, et viirus on, aga kõik viirushaigused pannakse covid arvestusse, sama surmadega. Ei tea mis õige, mis vale.

Maakas
2 aastat tagasi
Reply to  Eugen.

Viimastel andmetel oli üks suurem kolle Linnamäel. Andmed eelmise nädala lõpust.