Eesti Post sulges Lääneranna viimase postkontori

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula postkontor on nüüd lõplikult suletud. Foto: Urmas Lauri

Lihula postkontor on nüüd lõplikult suletud. Foto: Urmas Lauri

Eesti Post sulges Lihula postkontori, mis oli 1400 km² suuruses Lääneranna vallas viimane.

Tulevast nädalast tegutseb Lihulas postipunkt, mida hakkab pidama kohalik raamatukogu.„Postipunkt alustab Lihula raamatukogus tööd 4. mail,” ütles Eesti Posti kliendikogemuse üksuse juht Kristi Mäeorg.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külaline
2 aastat tagasi

Äkki oleks Läänemaal parem olnud?

ei vingu ja
2 aastat tagasi

kolige suurde linna

Monopoli võim
2 aastat tagasi

Kõige pealt vähendame postkontori lahtioleku aegu, et hiljem suruda raamatukogudesse. Läbirääkimiste/väljapressimiste käigus rõhutakse “kogukonnale vajalikkusele”, “heale ligipääsetavusele”, “raamatukogule lisaväärtuse andmisele”, “viimasele majakale” jne. Tasu selle eest on pea olematu, hea kui 150-200€ kuus aga valmidus selleks peab olema terve raamatukogu lahtioleku aja. See raskendab raamatukogu põhitegevust, ürituste korraldamist, tööd raamatutega. Omniva poolne “suur tugi” on pea olematu, uju või upu aga teenindatud peab raamatukoguhoidja ise.

Endine selle valla elanik I,kibena
2 aastat tagasi
Reply to  Monopoli võim

See ainuke Lihula linnas oleks ikka pidanud jääma,suuremat kulu juei oleks selle ülalpidamisega,kes on nii mõtlematu otsuse läbiviia,kohedakse nagu mõtetut valda kus ka elatakse,tehakse tööd ,mastakse makse.

verekoer
2 aastat tagasi

Sallivalt liberaalne valitsus ruulib.

Ville Sülg
2 aastat tagasi

See kas on punkt või kontor, tõesti suurt vahet pole ja kuna vallaelanikud ei saa seda ka mõjutada. Palju olulisem oleks SAUNA olemasolu ja seda saab vallavõim teha. Olen kindel, et milline ” seltskond” järgmistel valimistel sauna lubaks, saaks valimistel ainuvõimu. See on küll häbiväärne, et Lihulas sauna pole.
Poliitikud, kes tahate võimule, orgunnige normaalsed pesemisvõimalused oma valijatele.
Aamen !

Mees Metsikust Läänest
2 aastat tagasi

Mind muidugi huvitab kokkuhoiu summa, kui Eesti Post oma kohustused raamatukogule üle annab. Äkki EP ei taha vastust anda…

Mees Metsikust Läänest
2 aastat tagasi

Äkki peaks vaatama ka kohalikku tarbijate ühistut, kes liiga palju renti küsib… Vald leiab ehk soodsama üüripinna.

Arvos
2 aastat tagasi

Mina tean jälle juhtumit kus kohalik tü koheselt renti poole võrra vähendas kui tuli tõepõhine põhjendus, et selle raha eest ei kannata rentida ja tegevust jätkata.

Äkre
2 aastat tagasi

See on progress! Nii nagu kaasaegse teaduse kohaselt pole olemas sugusi või saab omale internetist tellida lapse otse koju, pole enam vaja ka postkontoreid. Kõik vajalikud toimetused saab teha mugavalt arvuti tagant. Ja suurlinnades on ju olemas postkontorid. Autoga saab pärnusse või Tallinnasse postkontorisse paari tunniga isegi tipptunnil. Linna sõitmise eeliseks on ka see, et ei pea selles räpases maapoes käima ja saab linnas normaalse inimese kombel korralikus poes käia.

Vahur Reed, saarlane
2 aastat tagasi

Varem oli asi lihtne: Nõuded universaalsele postiteenusele ja selle osutamisele ning universaalse postiteenuse osutaja postivõrgu juurdepääsupunktide paiknemisele Vabariigi Valitsuse 19. detsembri 2001. a määrus nr 419 Kahjuks see tühistati 2006, kui hakkas kehtima uus Postiseadus. Nüüd kehtib MKM ministri määrus: Nõuded universaalse postiteenuse osutamiseks kasutatavatele juurdepääsupunktidele ja nende paiknemisele Vastu võetud 10.07.2006 nr 67, kus selgelt kirjas: § 5. Nõuded postkontori paiknemisele (1) Iga valla territooriumil peab olema vähemalt üks universaalset postiteenust osutav postkontor. Igasse valda, mille püsielanike arv ületab 2500 inimest, paigutatakse täiendavalt üks või enam universaalset postiteenust osutavat postkontorit. Postipunkt ei ole postkontor. Aga pole ju portfelliga ministritki… Loe rohkem »

Indrek
2 aastat tagasi

Korralagedust ei oleks, kui EKRE poleks valitsusse saanud.

Nojah
2 aastat tagasi

Ise astusid oma saamhimus Läänemaa koosseisust välja. Karma.

Pole vaja nüüd nutta, et Pärnumaa koosseisus nad on ääremaa, vallaametnikud tahtsid muidugi Pärnumaa alla, et saaks Haapsalus asjaajamise asemel Pärnus asju ajada.

Ääremaa eest ei seista, ei saa hääli kokku, ja ühtsete läbirääkimiste huvi puudub.