Läänemaale lisandus 10 koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäevaga analüüsiti 91 läänlase koroonaviiruse teste, millest kümme ehk 10,99% osutus positiivseks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 547,8. Eestis keskmiselt on see näit 653,4.

Üle Eesti analüüsiti ööpäevaga 5287 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 572 ehk 10,8% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 305 inimesel. 248 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 82, Lääne-Virumaale 28, Viljandimaale 27, Pärnumaale 26, Tartumaale 16 ja Raplamaale 15 uut positiivset testi. Põlvamaale lisandus 11, Jõgeva-, Järva- ja Läänemaale 10, Võrumaale 8, Hiiu-, Saare- ja Valgamaale 2 uut nakkusjuhtu. 18 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Haiglaravi vajab 506 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 69 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 395 inimest (78%). Läänemaa haiglas on kaks koroonaviirusega nakatunud patsienti, kelle keskmine vanus on 66,5 aastat.

Ööpäeva jooksul manustati 7231 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 268 428 inimesele, kellest 77 719 on saanud mõlemad doosid. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 53%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud Hiiu-, Lääne-, Tartu-, Järva-, Rapla-, Jõgeva- ja Saaremaal.

Läänemaal sai ööpäeva jooksul koroonavaktsiini 212 inimest, neist esimese doosi sai 64 inimest ja teise doosi 148 inimest. Vaktsineerimine on lõpetatud 2305 läänlasel, ühe doosi on saanud 3587 läänlast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan
3 aastat tagasi

Arvan ,et ei peeta ikka haigena kodusolemist miskiks.

kodanik
3 aastat tagasi

Eesti keskmine nakatumiskordaja langeb palju kiiremini kui Läänemaa oma. Pakun, et nädala pärast oleme üle keskmise.

LEE
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Pakun, et koroonapaanika ja selle õhutamine võiks juba moest välja minna.

memm
3 aastat tagasi
Reply to  LEE

Mis moest siin räägid, tegu on väga tõsise viirusega, mis teeb mõne inimese ikka väga-väga haigeks. Ainus mis vähegi lootust annab sellele massilisele levikule on vaktsineerimine.

Ehh sind
3 aastat tagasi
Reply to  memm

paljud haigused teevad väga väga haigeks ja neile ei ole mingit vaktsiini olemas. See viirus ei erine mitte kuidagi teistest, peale selle, et hirmsasti alarmi antakse igast kanalist.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Haapsalus kolm koroonahaiget ja haiglajuhi Edvard Garderi sõnul on ebaotstarbekas 18-kohalist osakonda nii väheste haigetega töös hoida. Haigla loodab, et saab juba sel nädalal loa osakonna sulgemiseks.
Testimise pärast ei peaks küll paanikat kütma ilmaasjata.