Vald paneb Oru hooldekodu müüki

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Räägu hooldekodu. Foto Urmas Lauri

Lääne-Nigula Hooldekodude osaühingu juhi Elle Ljubomirovi jaoks jääb arusaamatuks valla plaan Oru hooldekodu just nüüd maha müüa. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu arutab neljapäeval Räägu mõisa häärberis asuva Oru hooldekodu müüki, sest vallal pole hoone remondiks raha.

Lääne-Nigula vallavanema kohusetäitja Taivo Kausi sõnul tulid asjalood ilmsiks, kui Oru hooldekodu hoonete ja maa omanik esitas taotluse võtta hooldekodu kordategemiseks 450 000 eurot laenu.

Juba 2018 valminud remondiplaan võeti pulkadeks lahti ja leiti, et see ei pea vett. Ülepeakaela valmis eelnõu, mille järgi müüdaks 49 protsenti äriühingust Lääne-Nigula Hooldekodud maha, et mingigi raha leida.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Audiitor
2 aastat tagasi

Mina sain küll asjast niimoodi aru, et praegune vanadekodu juhatus on toetusrahad kõrvale kantinud ning püüab nüüd puhaste paberitega pääseda!
Eile, aferistid saavad ükskord kõik oma tasu, karma is a bitch!

Ahhoi
2 aastat tagasi
Reply to  Audiitor

Kui sellised ongi audiitorid, siis tule raevas appi! Seesugustelt tuleks esmalt põhikooli lõputunnistust küsida.

Kuli
2 aastat tagasi

Kas vald võib vanainimesed maha müüa?

Äkre
2 aastat tagasi

Vald on õigel teel. Raha saaks kasutada koroonavaktsikniide hankimiseks. Iga sent on inimelude päästmisel kaalul ja peab saamasihipäraselt kasutatud.

kodanik
2 aastat tagasi

Kui lugeda tähelepanelikult artiklit, siis vald ju ei müü hooldekodu maha. Vald jätab endale 51% enamusosaluse, laiendab aga aktsionäride ringi, mis on äritegevuses tavaline käik. Mida imestada? Jõudu vallale!

nõuanne
2 aastat tagasi

mis siin arusaatatut on ? kui valla poliitikaks on inimeste küüditamine siis peab selle valla eelarve raha ju kuskilt saama

vallajuhtidel
2 aastat tagasi
Reply to  nõuanne

on arunatuke täitsa kadunud, selge ilmaga soovitakse sahkerdada ja valla vara minema kantida. Miks ei võiks täna haldav valla firma võtta laenu ja maja korda teha. Oru personal on tõestanud, et nad on siiamaani hästi hakkama saanud. Hooneid renoveeritaksegi laenuga. Lääne- Nigula vallas on selliseid kantimisi olnud- mõisa müük ja edasimüük suure vahekasuga. Kas nüüd siis ka müüme 2500 euro eest kõik maha ja loodame , et taevast hakkab mannat sadama

Vaat Tarka
2 aastat tagasi
Reply to  vallajuhtidel

Tee palun endale esmalt finantsalgtõed selgeks ja alles siis hakka õpetussõnu jagama.