Uus piletisüsteem vähendab vormsilaste laevasõidusoodustusi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Ormsö. Urmas Lauri foto

Parvlaev Ormsö. Urmas Lauri foto

Majandus- ja taristuministeerium ühtlustab Kihnu, Vormsi, Ruhnu ja Piirissaare parvlaevaliinide piletihinnad ning soodustused. Otsuse tulemusena väheneb mõnevõrra praegu Vormsi püsielanikule kehtinud soodustus.

„Tahtsime säilitada võimalikult sarnast olukorda juba toimivaga, kuid eri saartega on kehtivate lepingutega olnud seni soodustused, mis tuleks õiguslikult lahendada teisiti,“ selgitas majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Vormsi valla püsielanikul oli varem täiskasvanu sõidusoodustus umbes 59%, nüüd väheneb see 50%-le ning ühtlustub teiste väikesaarte soodustuse tasemega.

“Selles suhtes on Vormsi kaotaja küll, et reisijapileti soodustus muutub meil natuke väiksemaks. Aga see ongi saarte ühtlustamine, sest teistel olid need soodustused väiksemad ja nüüd otsustas ministeerium nad kõik võtta 50 protsendi peale.” ütles Vormsi vallavanem Ener Sarapuu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.s
2 aastat tagasi

Hämmastav, et oravavargapande ei tulnud selle peale, et ühtlustada piletihinnad hoopis mandri elanikega…

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Oled ka pundis?

ka pealinna
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

suunduvate busside piletihinnad tuleks kehtestada maaelanikele vähemalt 50% soodustusega ja ühtlustada