Anvar Samost: ees seisab hulk majanduse kiire kasvu aastaid

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Eesti majanduse kasvuväljavaated on suurepärased. Nii näitavad äsja avalikuks tehtud Eesti Panga ja rahandusministeeriumi prognoosid, aga nagu ikka jääb küsimus: kuidas pidu lõpeb?

Rahandusministeerium ennustab tänavu majanduskasvuks 2,5 protsenti ja tuleval aastal 4,8 protsenti. Seejuures on rahandusministeerium Eesti Pangast konservatiivsem. Keskpank prognoosib 2021. aasta majanduskasvuks 2,7 protsenti ja 2022. aasta kasvuks viis protsenti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ons
3 aastat tagasi

tegu valeprohvetiga?…

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Hiromant on rääkinud ! Ootaks õige sügiseni ja siis hakkaks ennustama !

LEE
3 aastat tagasi

Jah, kui gripimeetmetega vägivaldselt majandus peesse keerata ja raha ümberjaotada, järgnebki kiire kasv …

Nii on
3 aastat tagasi

Kas mõnel rahaahnel kapitalistil läheb paremini või halvemini, mind absoluutselt ei huvita.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Nii on

Keda huvitab?

suurepärane
3 aastat tagasi

siis jagub raha ka järmine kevad riigikogulaste palkasid tõsta ! Ometi midagi head

Vahi nalja
3 aastat tagasi

Samostid saab võrrelda lambaga, kes seletab täie tõsidusega kuidas hundid mõtlevad. Äkki alustaks Eesti Panga sõnumite süvanalüüsiga ehk ullike õpiks funktsionaalset lugemist või küsib järgi targematelt nt majandusteadlastelt. Majanduskasv on võimalik teatud eelduste täitumisel – maksumäärad samasugused kui konkurentriikides (Eestis puudub soodne ettevõtluskeskkond, soodustatakse toetusi omadele, eriti viimase valitsuse ajal), panga laenuintressid soodsad- meil mõtetud (Soome ja EL keskmised pikaajaliste laenudel 1-1,5%, meil 6%), tootmissisendite hinnad on ettevõtetele konkurentsivõimelised- meil on tööstusele Euroopa kõrgemad (vedelkütused, elekter, gaas jm), väärtustatakse inimressurssi- meil on ikka peamine ärimudel odav tööjõud, aga mitte automatiseerimine/digitaliseerimine, innovatsioon jm. Kokkuvõtlikult on valus lugeda ebapädeva nn ajakirjaniku üllitist,… Loe rohkem »

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

mis sa ikka paugud, kaja ju ütles ja autorollo ütles ning kõik räägivad , et eestlane naudib eduelamust ,,,, kuigi viimane edu oli 2003 ehk terve igavik aega tagasi. lisaks teab brüssel mis on hea … turism, kohvik, restoran ja igasugused meelelahutused viivad kõrgete saavutusteni … marekreinaasid räägivad ka , et restoran ikka maksab 60 % maksudeks temas liikuvast rahast … aga paberid näitavad , et läbu täistuuridel suureneb vaid toiduainete import ja väliskaubanduse bilanss on iga valemiga vähemalt 70 miljoniga igas kuus miinuses. kui müni peaks veel kalli masina ostma eestisse siis päris lääbakil. Aga meil on räägitud ju… Loe rohkem »

mann
3 aastat tagasi

miks te topite sede julkjüri siia udujuttusid soiguma. kas tõesti on läänemaa uuddised otsa sanud, hakake tööle ükskord.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  mann

Kui ei meeldi, ära loe