Noarootsi läheb lukku

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Kudani piiripunktis lasti tõkkepuu alla ja taastus piirikontroll. Foto: Noarootsi osavald

Seoses kõrge nakatumistasemega COVID-19 viirusesse, kohaliku omavalitsuse kohustuse ja vajadusega tagada elutähtsate teenuste toimepidevus osavallas, otsustas Noarootsi osavald hädaolukorra seaduse ning nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse põhimõtetest lähtuvalt kehtestada alates 5. aprillist 2021 kaheks kuuks Noarootsi poolsaarele sisenemiseks eritingimused.

Kudani piiripunktis kontrollitakse kõiki sisenejaid. Kontrolli hakkab teostama vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele loodav korrakaitseüksus. Sissepääsuks peab esitama vaktsineerimistõendi või negatiivse viirusetesti, mis on tehtud viimase 72 tunni jooksul. Turvalisuse tagamisel tehakse koostööd politsei- ja piirivalveameti, terviseameti ning kaitseliiduga.

Kuna poolsaarel Pürksi külas tegutsevad gümnaasium, põhikool, lasteaed, vabaajakeskus, postkontor, raamatukogu, kultuurimaja jm olulised asutused, siis on eesmärk tekitada viirusevaba mull, kus kõik nimetatud asutused saavad alustada või jätkata tavapärast tööd. Õpilasi hakatakse iga nädal kiirtestidega masstestima.

Piirikontrolliga seotud kulud kaetakse valitsuse poolt omavalitsustele eraldatud toetusest. Noarootsi osavallavalitsuse hinnangul on piirkonna koolide ja turismisektori avamine võrreldamatult olulisem kui kulud piirikontrollile. Tänu rakendatud abinõudele on kindel, et Noarootsis suvi ära ei jää.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
30 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lol
2 aastat tagasi

Täielik idiootsus ja diktatuur riigi poolt.

Brüssel-Kadriorg
2 aastat tagasi

NB! Sisse pääsevad siiski kõik liberaalsete vaadetega inimesed. Oma õige ideoloogia kinnitamiseks peab siseneja suudlema kontrollija saapaid. Kui kontrollija peaks siiski kahtlema inimese liberaalsuses, võib siseneja ka kontrollija saapaid lakkuda, vastavalt lakkuja aktiivsusele ja saabaste läikele võib inimene saada sisenemisloa.

Harald
2 aastat tagasi

Linnamäe ristis teesulg

Varoona
2 aastat tagasi

Tere.
Artikli lugemiseks tellige digipakett või logige sisse!

Nimi
2 aastat tagasi

Kommentaariumist selgub tõsiasi, et kes nalja ei mõista, sellele meeldib kohut mõista.

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Nimi

On jah masendunud ja vingujad. Elust peaks ikke rõõmu tundma, enne kui ää sureb

Turist
2 aastat tagasi

Miks Banksy teos on üle värvitud?

Elisa
2 aastat tagasi

Ema on häiglas. Tema arvas, et oli hea nali. Must. Aga hea. Tema tervitab ja ütleb “bravo”.

Vanamoodne
2 aastat tagasi

Võiks siis juba Kudani Vabariigi ka välja kuulutada. EW mõlemid juhid K.K.-d võiks seal riigipidamise eeskuju õppimas käia ning ühtlasi linnukese kirja saada järjekordse välisriigi külastamisest.

Jass
2 aastat tagasi

Sellisel raskel ajal sellist nalja teha….väga halb

Ah mis
2 aastat tagasi
Reply to  Jass

Nutma peab või? Rumalus

Võsa Villem
2 aastat tagasi

Et te teaksite, ma panen oma metsavaldused ka lukku. Ainult kitsed ja jänesed võivad tulla ilma loata.