Posti tänava remonti lõpuni ei viida

Lääne Elu

info@le.ee

Posti tänavale viivatelt teedelt võetakse paari päeva jooksul aiad eest. Foto: Kaire Reiljan

Täna otsustas Haapsalu linnavalitus, et Posti tänavat edasi ei remondita, sest ehitushindade kallinemise tõttu küsib ehitaja senisest hankehinnast kolm korda suuremat summat.

Algselt maksis Posti tänava remont linnale 3,6 miljonit eurot. Nüüd ütleb teed ehitav YIT Eesti, et kui linn remondi eest 10 miljonit ei maksa, siis nemad ehitust lõpuni ei vii. „Materjali hinnad on aastaga nii palju tõusnud, et hankehinda tõstmata võime pankroti välja kuulutada,” tõdes Posti tänava objektijuht Riho Tahker.

Haapsalu linnajuhid aga ehitajate nõudmist kommenteerida ei soovinud, vaid ütlesid, et nende meelest on tänav praegugi juba nii valmis, et selle võib lõplikult avada. „Nii on ilus küll,” ütles Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu. „Inimesed on praeguse tänavaga harjunud ka. Me ei taha Haapsalu elanikke ja külalisi tänava uue välimusega šokeerida.”

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul on kõik oluline teel juba tehtud, sest suvel mahavõetud puude asemele on juba möödunud aasta novembris uued istutatud. Need puud on juba kasvama hakanud ja võrreldes istutamisajaga mitu meetrit pikemad. „Edasine teeremont ainult häiriks neid,” ütles Sukles.

Tahker lubas, et paari päeva jooksul tõstavad ehitajad Posti tänavale pandud aiad eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mnjah
25 päeva tagasi

Peamine on puid saagida, muu pole oluline.

Elaiza
2 aastat tagasi

Kuhu on kadunud Haapsalu hämarad alleed?

Manna Liisa
2 aastat tagasi

Kuulge, see on aprillinali ju

Aprill?
2 aastat tagasi

Haapsalu teedeehituste stiili arvestades poleks siin imestada midagi kui oleks tegu täiesti tõsise looga.

Tee meister
2 aastat tagasi

linn ise pani kuulutuse, nad teavad täpselt, et nagunii tänavat valmis ei saa. Siis hoiatatud!
Saamatu seltskond!!

väga õige
2 aastat tagasi

muidu pole järgmisteks valimisteks midagi lubada

Marko
2 aastat tagasi

Miks me räägime tänavast kui keset majade on laiem jalgrattarada?

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  Marko

Palun tõlget!

posti tn.
2 aastat tagasi

tee remondi konseptsioon vaadati linnaelanike palvel linnavalitsuses ümber ja nüüd tuleb sõidutee 2 realine ja sõiduread hakkavad kulgema kahel pool uute puudega palistatud keskmist jalakäijate teed, mis asfaldi asemel kaetakse madala kunstmuruga, tekkib selline promenaadi tüüpi tee ja ka autotransport pääseb paremini ärisi teenindama

Pikker
2 aastat tagasi

Loll nali.

käbi
2 aastat tagasi

See oli aprillinali, tegelikult istutatakse kogu Posti tänav tihedalt puid täis ja linna piiri konfiskeeritakse tulijatelt autod.

Arvaja
2 aastat tagasi

Selle korruptsiooni taga on autoremonijate ametiühing.