MTÜ tahab lastele kinkida jalgrattaid

MTÜ Igale Lapsele tahab sel aastal vaestele lastele kinkida jalgrattaid. Foto: erakogu

MTÜ Igale Lapsele alustab selle kevadsuve suurprojektiga „Igale lapsele jalgratas“, mille raames kutsutakse kõiki inimesi üles puudustkannatavatele lastele ja noortele ära kinkima enda kasutuna seisma jäänud jalgrattaid.

„Mäletan hästi seda päeva kui oma esimese ratta sain. See oli aeg, kus sul võis raha olla, aga ratast polnud kuskilt osta. Täna on vastupidi, poed on rattaid täis, aga kõigil ei ole võimalust minna seda sealt ostma. Üheskoos on aga võimalik ka puudust kannatavatele lastele kinkida oma ratas. Paljudel meist on jäänud keldrisse või garaaži seisma vana ratas, mida keegi ei kasuta. Kogume need rattad kokku ja otsime neile uued rõõmsad kasutajad puudustkannatavate laste näol, kellel muidu poleks võimalust päris enda ratast saada,“ kommenteerib projekti üks eestvedajaid Alen Veziko.

Annetatud jalgrattad kogutakse piirkonniti kokku ja need saavad vajadusel hoolduse ning seejärel transporditakse kõik jalgrattad üle Eesti erinevatesse jagamispunktidesse laiali, et need sealt siis juba koostöös erinevate organisatsioonide ning kohalike omavalitsuste lastekaitse- ja sotsiaalosakondadega ning MTÜ Igale Lapsele abiga uutele omanikele edasi toimetada. „Kõik rattad, mis lastele ja noortele üle antakse, on kindlasti liikluskõlbulikud. Samuti ei luba me tänavatele ühtegi ratast ilma kiivrita. Seepärast anname rattad üle alati koos kiivriga,“ täiendab Veziko.

Heategevuslikule suurprojektile on oma õla alla pannud ka juba mitmed partnerid nagu näiteks maanteeamet, politsei- ja piirivalveamet, Eesti suurperede liit, Respo Haagised AS, jmt. „Kõik, kes tunnevad, et saavad selle projekti toimimisele õla alla panna, on oodatud meiega ühendust võtma Igale Lapsele Facebookilehe või kodulehe kaudu. Samuti on oodatud ühendust võtma pered, kes vajavad ratast ja inimesed, kes teavad, et näiteks nende naabri või sugulase või hea tuttava lapsel ei ole ratast ning neil pole võimalik seda ka ise soetada.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
vot
2 aastat tagasi

ei ole päris kindel sellistes tasuta asjade jagamises. Kergelt tulnud, kergelt läinud.
Mäletan, kuidas kunagi, nii 30 aastat tagasi koolis tasuta Uut evangeeliumi jagati. Nagu suitsukonid ja muu prügi olid pärast laiali.