Merikotkapaar Eve ja Erik elavad vanimas pesitsuspaigas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tegemist on teadaolevalt vanima järjepidevalt asustatud merikotkaste pesitsusterritooriumiga Eestis - kotkad on pesitsenud seal juba vähemalt 1870. aastast. Foto: kuvatõmmis kotkakaamera videoülekandest

Neljapäeva keskpäeva paiku saabus merkotkapaar, kellele kotkaklubi liikmed olid andnud nimeks Eve ja Eerik, esimest korda oma pesale, teatas Looduskalender.ee. https://www.looduskalender.ee/n/merikotkakaamerad

Pesakaamera on paigaldatud Eesti teadaolevalt kõige põlisemale merikotkaste pesitsusterritooriumile – kotkad on seal pesitsenud juba vähemalt 1870. aastast (Sits, 1937).

Praeguse pesa ajalugu on samuti vägev, mh võib seda näha Rein Marani 2002. aastal filmitud ja 2005. aastal linastunud dokumentaalfilmis Eesti kotkad (Gaviafilm, 2005).

Merikotkad ehitasid veebikaameras nähtava pesa juba 1996. aastal. 25 aasta jooksul on seal üles kasvanud kokku 29 poega, st tegemist on väga produktiivse kohaga, kirjutatakse kotkaklubi veebilehel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments