AstraZeneca vaktsiinilt kaob vanusepiir ja süstide vahe pikeneb

Vaktsineerimiste vaheline aeg pikeneb. Foto: Malle-Liisa Raigla

Eesti immunoprofülaktika ekspertkomisjon otsustas, et teadusuuringud toetavad AstraZeneca vaktsiinilt vanusepiiri kaotamise, samuti on nende ettepanek pikendada nii AstraZeneca kui ka Pfizer/BioNTechi kahe vaktsiinidoosi vahelist aega, kirjutas ERR.

Kui seni on Eesti süstinud AstraZeneca vaktsiini üksnes kuni 70-aastastele, sest varasemates vaktsiiniuuringutes polnud vaktsiini mõju või selle puudumist vanemaealistele piisavalt uuritud, siis nüüd, olles tutvunud täiendavate teadusuuringutega, otsustas ka Eesti immunoprofülaktikakomisjon, et alus vanusepiiri kaotamiseks on olemas ning edaspidi võib ka seda vaktsiini süstida kõigile täisealistele, vanusest olenemata.

See seab kõik Eestis seni kasutusel olevad kolm vaktsiini kõik ühele pulgale, sest seni oli AstraZeneca puhul ainsana soovitus seda eakatele mitte manustada.

„Peaksime võimalikult kiiresti võimalikult palju oma inimesi vaktsineeritud saama,“ kommenteeris komisjoni liige, teadusnõukoja juht prof Irja Lutsar otsust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Noor penskar
3 aastat tagasi

Kutsuti just AZ vaktsineerima nädalavahetuseks. Tuleb nüüd uuele infodele toetudes loobuda.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Noor penskar

Eestis on teine partii sellest. Ma kirjutasin Taanist

Agu
3 aastat tagasi

Taani peatas selle firma tootega vaktsineerimise. Siin muidugi ei kirjutata. Paljud sinisilmad ei usu kommenteerijat ka. Eks homme loete ise kuskilt

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Island, Norra ja Taani peatasid AZ- ga vaktsineerimise, uudis on ERR- is ja ajakirjanduse olemas! Ära seleta siin!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Kas see leht on siin ERR? Kirjutasin, et siin ei kirjutata, homme loete ise kuskilt. Teil on tekstist arusaamisega natukene pahasti. ERR i ei mainitud kordagi.