Haapsalu valgusmäng läks täissaalidele

Eile õhtul nägi lossipargis valgusetendust. Arvo Tarmula

Eile õhtul vabariigi aastapäeva puhul Haapsalu piiskopilinnuses toimunud valgusmängu „Mis on õnn?” viis etendust läksid täissaalidele.

Ühele Haapsalu piiskopilinnuses toimunud etendusele võis vabariigi korraldusel minna kuni 250 inimest – inimeste arvu kontrollis väraval turvafirma. Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbuse sõnul olid kõik etendused täis, vaid esimesel etendusel, mida välja ei kuulutatud, oli veidi vähem inimesi.

Parbus põhjendas ühe varasema etenduse näitamist sellega, et arvas, et inimesed hakkavad varakult lossipargi väravate taha kogunema ja tropi vältimiseks tegid lisaetenduse.

Parbus lisas, et ühelgi soovijal valgusmäng nägemata ei jäänud, mõni pidi vaid lossipargi väravate taga järgmist etendust ootama. Etendusest jäid ilma vaid need, kelleleni ei olnud jõudnud info, et kell 21 ja 21.30 olema pidanud etendused jäid ära, sest valitsuse korraldusel pärast 21 ühtegi üritust korraldada ei tohtinud.

Parbus lisas, et oleks tore, kui seesugune etendus saab traditsiooniks.  „Seda on mõtet siis teha, kui rohkem inimesi võib jälle kokku saada,” ütles Parbus.

Parbus rääkis, et etenduse valmimisele kulus kaks kuud – muusika ja video tuli spetsiaalselt Haapsalu etenduse tarbeks välja mõelda.

Valgusetenduse pani  Eia Uusi muinasjutu „Seitsme maa ja mere taga” ainetel kokku Endla teatri videoala juhtaja Argo Valdmaa.  12 minuti pikkust valgusetendust näidati piiskopilinnuses õuel viiel korral.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
3 aastat tagasi

Väga tore etendus oli. Järgmisetel kordadel võiks olla suur ekraan lossiplatsil nende inimeste jaoks, kes trügida ja järjekorras seismist ei armasta.
Edu ja õnnestumist teile!

Hke
3 aastat tagasi

No viimasel etendusel oli ikka tublisti rohkem inimesi kui 250 ja ega seal ühelgi loetud neid …

Lugeja
3 aastat tagasi

Läks täissaalidele… millistes saalides siis seda üle kanti?

eks
3 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

kremli kongresside palees arvatavasti