Esmaspäevast on veekeskuses avatud vaid bassein

Esmaspäevast on veekeskuses avatud vaid bassein. Arvo Tarmula
Esmaspäevast on veekeskuses avatud vaid bassein. Arvo Tarmula

Esmaspäevast on Haapsalu veekeskuses avatud vaid bassein. Saunad, mullivann ja liutoru on suletud.

„Atraktsioonid on suletud, ainult bassein on lahti,” ütles Haapsalu spordibaaside juht Tarmo Tuisk. „Mõtlesime pikalt, kas paneme kinni või mitte, aga ujumine on lubatud.”

Korraga võib ühel basseinirajal ujuda kuni viis inimest – basseinis olevate inimeste arvu kontrollib Tuisu sõnul veekeskuse administraator.

Tuleval nädalal on ujula kasutamine enam piiratud, sest veekeskuses on ujumislaager. Samuti toimuvad individuaalsed ujumistrennid. „Kui laagrit pole, oleme avatud rahvale,” ütles Tuisk.

Tuleval nädalal saab linnarahvas kell 6.30-9 ujuda kahel rajal ehk ujuma saab minna kuni kümme inimest. Kell 12-16 on avatud viis rada, kell 16-18 on ujula rahvale suletud ja kella 18-22 saab ujuda kuuel rajal.

27. märtsist on veekeskuse bassein avatud tavapärastel aegadel, siis kehtib reegel, et ühel rajal võib olla kuni viis inimest.

Valitsuse korralduse järgi võib avalikuks kasutamiseks mõeldud saunades, spaades, basseinides, veekeskustes ja ujulates järgmisel kahel nädalal teha üksnes sporti, kui järgitakse sportimisele kehtestatud reegleid. Piirang ei kehti spordialaliidu võistlussüsteemis toimuvale professionaalsele sporditegevusele, sealhulgas Eesti täiskasvanute ja noorte koondiste liikmetele ja kandidaatidele ning võistkondlike alade meistriliigade mängijatele, samuti puuetega inimeste tegevustele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juta.
3 aastat tagasi

Haapsalu ujulas pole kunagi ülerahvastatust. Sinna käibki ainult 3 inimest ja needki kolmes erinevas riietumisvahedes. Arvan et laager on ikka 1-4 klass, kellel on tavaline koolivaheaeg ja peale seda naasevad nagunii ju kooli ja on ikka nina pidi koos.

Harald
3 aastat tagasi

Mina lugesin küll KaKa käsulaudadest välja, et Veekeskused ja basseinid suletud 🔐 esmaspäevast alates…
Haapsalus juhib viletsuse poole meid endine arstionu… 🤪

eem
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Postimees Harald, see on ju hea, et iseseisev linnake on Haapsalu. Keda need pealinlaste keelud – käsud huvitavad. Oleme Läänemaa või mitte ah!?

Agu
3 aastat tagasi

riided seljast,ujukad kodus jalga ja jooksuga ujuma ja siis kilpsadi – kolpsadi kähku läbi lume tagasi koju sooja dušši alla ja riided selga tagasi. Nii võib küll haigeks jääda ja siis pannakase see koroona viiruse süüks. Üks nakatuni lisandus Läänemaale 🙂

tige
3 aastat tagasi

pange see ujula kinni, kaua te mängite…..

Rita
3 aastat tagasi

Tõesti, mis laager??

riho
3 aastat tagasi

jah

Kodanik
3 aastat tagasi

Mis mõttes nagu? Oli ju selgelt kirjas, et ujulad peavad kinni olema. Kui Tallinnas ujulad kinni, siis ronitakse meile ju.

eem
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

inimeste arv on ju piiratud korraga basseinis olles. Lugege ka ikka!

Veebe
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Millest teie arusaam, et ujula on ülerahvastatud ja toimub tunglemine…tainas!?

Tõesti
3 aastat tagasi

Laager ??? Nagu päriselt

Täpsustan
3 aastat tagasi
Reply to  Tõesti

Lubatud on kasutada siseujumisbasseine individuaalseks ujumiseks.
Piirang ei kehti spordialaliidu võistlussüsteemis toimuvale professionaalsele sporditegevusele, sealhulgas Eesti täiskasvanute ja noorte koondiste liikmetele ja kandidaatidele ning võistkondlike alade meistriliigade ja esiliigade mängijatele, samuti puuetega inimeste tegevustele. St nemad võivad ka laagreid pidada.

Lutikas
3 aastat tagasi

Oli ju öeldud kõigile, et spa-d ja veekeskused kinni. Mudalinlastele see vist kohale ei jõua. Nakatumine toimub mitte vees ujudes, vaid riieteruumis esikus ja mujal ruumides, kus köhitakse ja ventilatsioon olematu.

Ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  Lutikas

Koroonahaige inimene tuleb ujuma või? Olen kõrges palavikus, hingamisteed on kinnised ja mõtlen, et ah lähen ujuma, nii hea on olla. Või te mõtlete viirusekandjat, kes ise arugi ei saa, et haige on? Aa see pole mingi eriline levitaja, sest ta ei köhi ega midagi.

arst
3 aastat tagasi
Reply to  Ahsoo

mõnel võtab koroona mõistusenatukese ära…

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  arst

pidi kopsudele ju mõjuma!?

tjah
3 aastat tagasi
Reply to  Lutikas

Veekeskused peavad kinni olema. Tõesti kummaline. Ja kui bassein ja riietusruumid lahti, siis soome saun oma 90 kraadiga tunduks ju palju ohutum?

Majaomanik
3 aastat tagasi

No kui on ujumislaager juba Tallinnast,siis parem eemale hoida.

eem
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

muidu ei hoidnud eemale või?