Kevin Sakson: Sportlane peab ise ka tark olema

Kevin Sakson võistlemas enne Ameerikasse ülikooli minemist. Marko Mumm

Haapsalu kergejõustiklane Kevin Sakson on olnud avalikkuse eest pikka aega varjus – ka mitte kõik spordihuvilised ei tea, et viimased poolteist aastat on ta harjutanud ookeani taga.

Kaks aastat tagasi 12. jaanuaril võttis meie andekas kergejõustiklane Haapsalu kultuurikeskuses vastu 2018. spordiaasta Läänemaa parima noorsportlase auhinna. Juba selles tänukõnes mainis Sakson, et tema unistus ja siht on pääseda tulevikus õppima ja treenima Ameerika Ühendriikidesse.

2019. aasta kergejõustikuhooaeg oligi Saksonile väga edukas ja tormiline. Lisaks Eesti noorte meistrivõistluste esikohtadele võitis noormees Rootsis toimunud Euroopa U20 meistrivõistlustel kuulitõukes seitsmenda koha. Samal aastal tuli 1,75 kg kettaga esimene kettakaar üle 60 meetri ja ka esimene medal täiskasvanute meistrivõistlustelt – pronks kettaheites. Sügisel oli Sakson juba Ameerikas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vihakõne
3 aastat tagasi

omal ajal tahtsid noorportlased NSVL-du koodise pääseda nüüd tahavd ookeanitaha orjama minna. Mingu ja aidaku enda vanaemal parem kartuli maad kaevata, oleks inimkonnale rohkem kasu kui siin leheveergudel kilkamas käia. Mingu ja surgu sinna ameerikasse.

Ehh sind
3 aastat tagasi
Reply to  vihakõne

see on tõesti vihane kõne. Miks nii õel? Noored käivad maailmas ikka ringi, avastavad niiöelda maailma enda jaoks. Minuarust on see just positiivne, et nüüdsel ajal on võimalus seda teha. Selle planeedi peal oled sündinud ja sa võid ükskõik kuskohas olla. Kes mäletab, siis alles mõnikümmend aastat tagasi seda teha ei lubatud, tina said või vangi pandi hoopis, kui piiridest väljapoole tahtsid minna. Vanglamaa. Pealegi, kodused juured ei kao enamasti kuhugile. Las saab kogemusi, mis sul sellest ?

Tom naabermajast.
3 aastat tagasi
Reply to  Ehh sind

Kriibib vist,et oma suusahüpetega kelgumäest kaugemale ei jõudnud.

robi
3 aastat tagasi
Reply to  Ehh sind

õige jah süsteem ajab noore inimese kodunt minema mis meil sellest

eem
3 aastat tagasi
Reply to  robi

siin kodus väikses külas saab areneda? Ülikoolid, värgid? Ei ole ju. Hea, kui kunagi koju naaseb. Andekas sportlane on, siis ei tohiks küll takistusi ette seada oma kartulipõlluga.