Vaiko Vooremaa võitis karikaetapi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nädalavahetusel Saaremaal peetud jääpurjetamise Eesti karikavõistluste kolmanda etapi võitis vanameister Vaiko Vooremaa.

Jääpurjetamise karikavõistluste kolmas etapp sõideti Saaremaal Sutu lahel. DN klassis oli võistlejaid 24, Monotüüp XV klassis kaheksa.

DN klassis sai oma selle aasta esimese etapivõidu haapsallane Vaiko Vooremaa, kes senistel etappidel on olnud teisel ja kolmandal kohal. Kaks esimest etappi võitnud Rasmus Maalinn oli nüüd neljandal kohal.

Haapsallase Erki Terase sõnul olid võistlusolud keerulised: jää oli ebaühtlane ja puhus tugev tuul, laupäeval kohati 10 meetrit sekundis. „Tuul oli hästi pagiline ja keerutas, nii et väga keeruline oli sõita,” ütles ta. Teras lisas, et Vooremaa võidule aitas kaasa tema pikk kogemus jääpurjetajana.

Teistest läänlastest tuli Joonas Kiisler kuuendaks, Argo Vooremaa seitsmendaks, Erki Teras 16ndaks ja Toivo Aardemaa 24ndaks.

Montüüp XV klassis võitsid  Kalevi jahtklubi ja Saaremaa merispordiseltsi (SMS) esindavad Ants Haavel ja Andres Laul. SMSi esindav Indrek Aavik, kelle soodimeheks on läänlane Siim Valgre, oli kolmandal etapil teine. Dagö jahtklubi esindav läänlane Olev Oolup koos soodimehe Andrus Paduga oli sel korral kuues.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments