0

Fotograaf Arvo Tarmula sai kultuurkapitali maakondliku elutööpreemia

Arvo Tarmula koos elutööpreemia auhinnaga.

Kultuurkapitali 15 maakondlikku ekspertgruppi tunnustasid oma kandi silmapaistvaid kultuuri- ja spordiinimesi. Eesti vanim tegutsev pressifotograaf on maakonnalehe Lääne Elu raudvara, 83 aastane Arvo Tarmula. Kultuurielu jäädvustamise ja Läänemaa fotokroonika loomise eest anti talle Läänemaal Silma õpikojas üle kultuurkapitali maakondlik elutööpreemia.

Varem mõõtetehnik-insenerina töötanud Arvo Tarmula maitseb pressifotograafi leiba alates Lääne Elu loomisest 1989. aastal. Maakonnalehele on ta truuks jäänud siiani. Fotograafiaga alustas Tarmula isa eeskujul juba nooruspõlves. Ajalehes töötades tuleb olla universaalne ja vanameistri sõnul pole tal pildistatava valikul kindlat lemmikut, vahendas „Aktuaalne kaamera”.

„Ennast pean nagu fotokroonikuks, tähendab ma pildistan kõike, mis mulle meeldib, olgu siis sündmused, inimesed, loodus nii, et ma võtan kõiki asju nagu võrdselt,” ütles Tarmula.

Arvo Tarmula usub, et tema aastatepikkuse töö vilju saab rahvas maitsta märksa pikemalt, kui seda on üks lehenumber.

„Tänased pildid võib-olla oma õige väärtuse saavutavad alles võib-olla tõesti saja aasta pärast, kui hakatakse neid vaatama, kuidas meie tänapäeval elasime, mis tehti, millised olid inimesed. See on nagu ajalugu, mis on jäädvustatud,” lausus Tarmula.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz