Teisipäeval on Tartu rahu aastapäev

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pärast mälestushetke Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juures süütavad noorkotkad ja kodutütred Haapsalus küünlad. Arvo Tarmula

Teisipäeval möödub 101. aastat Tartu rahu sõlmimisest ning mitmel pool Läänemaal tähistatakse seda tähistatakse pärgade ja küünalde panemisega Vabadussõjas langenute mälestusmärkide juures.

Kell 11.30 on mälestushetk Noarootsi vabadussamba juures ning kl 12 Kullamaa ja Lääne-Nigula Vabadussõjas langenute mälestussamba juures.

Õhtul kl 18 kogunetakse Haapsalus Vabadussõjas langenute mälestussamba juurde. Selleks ajaks on noorkotkad ja kodutütred süüdanud Haapsalu lipuväljakul 101 küünalt.

Samba juures kõnevelevad kaitseliidu Lääne maleva pealik Andres Välli, Lääne piiskop Tiit Salumäe ja Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus.

Kui tavaliselt on Haapsalus pärast mälestushetke mindud Jaani kirikusse, siis tänavu piirdutakse koroonaviiruse leviku tõttu Tartu rahu aastapäeva tähistamisega värskes õhus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments