Läänemaal kütiti ligi 400 põtra

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haversi rannas ilmus õhtul pärast päikeseloojangut roostikust põder: noor lehm. Küllap tuli värsket pilliroogu sööma. Veerand tundi hiljem saabus teine loom: noor põdrapull. Noored said hilja õhtul mererannas kokku. Ilus hetk. Oli näha, et nad ei tundnud teineteist. Kui poiss lähenes, tõmbas tüdruk kõrvad lidusse – ta oli arema loomuga ja kartis alguses veidi uut tuttavat. Aga pärast käis uudistavalt poisil sabas, kui too läks lombist vett jooma. Foto Ingmar Muusikus

Põder. Foto: Arvo Tarmula

Detsembri keskel lõppenud põdra- jahihooajal kütiti Läänemaal 378 põtra, mida on saja võrra vähem kui kaks aastat tagasi.

Põtrade küttimine on aastatega vähenenud kogu Eestis. Kui lõppenud põdrajahihooajal kütiti Eestis kokku 4809 põtra, siis seda on kolmandiku võrra vähem kui kaks aastat tagasi.

„Põtrade arvukus väheneb, aga metsaomanike poolt on surve suur,” ütles Läänemaa jahindusklubi eest- vedaja Aarne Taal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass
3 aastat tagasi

Päris kadunud on need loomad. Kohas kus varem oli 2-4 põtra pidevalt liikvel, siis nüüd mitu kuud vaikus. Suurm metsaomanike surve on teadlikult tekitatud põhjus.
Oma maadel jaht ära keelata, siis ei pea meie metsloomi loomaias vaatamas käima.

Georg
3 aastat tagasi

Nojah, hotellidel läheb keeruliseks 😉 Koroona pole ka seda sektorit hellitanud.

Oijah
3 aastat tagasi

Kas see oli ilus tegu?