Risti tuulepargi vastased korraldavad meeleavalduse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Piirsalu külavanem Lea Lai. Foto: Urmas Lauri
Piirsalu külavanem Lea Lai. Foto: Urmas Lauri

Täna kell pool kolm pärastlõunal algab Palivere põhikooli juures avalik koosolek, mille korraldajaks on Risti tuulepargi vastu võitjelate eestkõneleja, Piirsalu külavanem Lea Lai. Avaliku koosoleku korraldamisest on teavitatud nii Lääne-Nigula vallajuhte kui ka politsei- ja piirivalveametit.

Lea Lai ei soovinud koosoleku korraldamist lähemalt kommenteerida, kuid kinnitas, et koosolek on seotud nn Risti tuulepargi eriplaneeringu lõpetamise menetlemisega volikogus.

Täna kell 15 Palivere põhikoolis algava Lääne-Nigula vallavolikogu istungi päevakorras on punkt „KOV eriplaneeringu koostamise ja keskkonnamõju strateegilise hindamise lõpetamine”, mis tähendab nn Risti tuulepargi arenduse lõpetamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kalle
3 aastat tagasi

Lääne elu Kirjutas oma juhtkirjas täpselt, et vallaavalisuse töö on nõrk.

Suur osa valla funktsionääre, nimesid ei nimeta, ei taha oma populaarsust kaotada ja tahavad ju hiljem igale poole valitud saata.

Kohalikud naisaktivistid, kes reaalsetsest, uuringutele põhinevastest tööstuslikest mõjudest, teada ei taha. Teevad hoopis kampaanjat ja kihutustööd, nagu jaksavad.

Mõistmata et see on valla vaesus, ega riik valda edaspidi üle kuldama ei tule.
Kohalike projektide rahastused, on hiljem küsimärgi all.

Alati tuleb kõik argumendid ära kuulata.

Kalle
3 aastat tagasi

Huvitav kui tulevad esile mingid tööstuslikud projektid, siis tahetakse kõik individuaalsest egoismist lähtuvalt argumente kalkuleerimata kohe minema sokutada, näiteks Ida-Virumaale.
Nagu seal oleks tööstust veel vähe ja nagu sealsed inimesed vääriksidki palju enam, tööstuslikke projekte, et polekski nagu inimesed.

Oma ukse alla ei taheta, aga valitsus võiks lihtsalt raha anda ja tööstuse mujale viia.
Vaesus tuleb nõndamoodi valda, selle vaesuse te pärandate oma lastele!

Karla Kesu külast
3 aastat tagasi

Mis peab tuulikuid Piirsalu metsa või Risti ümbrusse ehitama. Pangu mahajäetud või kasutusel karjääridesse nagu Kalda, Jaakna, Kaopalu ja neid on veelgi, muidu veavad prügikollid ja hooletud ehitajad oma ehitusprahi karjääridesse. Miks peaks tuulikute paigaldamiseks metsa raadama ja ülekande liine ehitama kui karjääridesse saab neid ehitada, veidi juurdepääsu teid korrastada ja tuulikute aluse kruus kohapealt võtta?

Veebe
3 aastat tagasi

kas karjäärides mingit tuluallikat on? Metsa või midagi?

Arvos
3 aastat tagasi

Piirsalu külaselts võiks minna selle greeni akende alla, muru üles künda ja kartulid maha panna, kõrval hakata küttepuid saagima-tükeldama ning lauda võiks ka püsti panna lehmadega ning sigala kõrvale ehitada. Ei tea kuidas greenidele meeldiks?

uku
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Piirsalu küla selts võiks nüüd trenazooride peal omale elektrit tootma hakata.

Veebe
3 aastat tagasi
Reply to  uku

Miks? Kui Narva elektrijaam töös on, siis ülejäänud pühkigu suu puhtaks või? Teie loogika järgi peaks igas külas olema elektrijaam? Absurd.

maestro
3 aastat tagasi

mässajad on alati olnud riigikukutajad!
Kas soovite kivisütt katlasse?

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

Asi pole ju mässamises. Kui te rohkem süveneksite mõistaksite isegi millist kahju üritstakse teha inimeste kodupaikadele! Kuskil ühetoalises linna paneelmajas õlle kõrvale on muidugi lahe mingit möga kirjutada, aga selle teemaga on tõsi taga. See pole niisama mingi tilulilu

Kalle
3 aastat tagasi
Reply to  Misasja

Kõigile on nende kodu armas, mitte ainult sinule. Regiooniti peab ka tööstus võimalusel ühtlaselt paiknema. Kas Risti elanikud on Ida-Virmumaa elanikest tähtsamad?

just õige
3 aastat tagasi

Küll on ikka tore, kui inimestel vaba aega ja võimalus keset nädalat tööajal protestimas käia. On ikka tegusad ja tublid inimesed – no ei jõua kohe ära kiita!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  just õige

Pole protestimine ja mis see üks tööpäev ära jätta on, kui tuleb kodu kaitsma minna. Kui sul maja põleb, siis sa keset nädalat tööajal kustutama ei läheks või, sest on tööpäev?

Kalle
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ah teile igaühel maja põles lausa?

Nii on
3 aastat tagasi

Tublid!!!

Peoleo
3 aastat tagasi

Mis demokraatiast saab juttu olla,kui kohalike arvamusega arvestada ei taheta ? Vene aeg,kus oli käsumajandus,tahab tagasi tulla.Aga valimised on lähedal,eks inimesed tuletavad mõnele tuulikuarmastajale praegusi tegusid ette.

Kalle
3 aastat tagasi
Reply to  Peoleo

… ja teie lapsed ja lapselapsed tuletavad teile saabuvat vaesust meelde. Kui nad teil Soome tööle on sunnitud minema.

Pigem saite Nõuka ajal teie siis linnulaulu kuulata, kui Ida-Virumaa ja Tallinn ja tema ümbrus tööstusega koormatud olid.

roheline teerull
3 aastat tagasi

Toetan kohalike!

Kummaline maailm
3 aastat tagasi

Loomulikult ei meeldi kellelegi mitte mingit tüüpi elektrijaam, kuid kust me tulevikus elektrit saame? Igaüks ise väntab? Tihedalt asustatud Euroopa riigid on tuulikuid täis, nüüd ei mahu siia hõredasse Eestisse kahe küla vahele ära…

mida asja
3 aastat tagasi

Te ajate pidevalt seda jama, kus me elektrit küll saame, kui Ristile tuulikut ei lase paigaldada. Absurd! Jälle üks Euroopa kummardaja. Ei taha jah tuulikuid igale poole, euroopat ei pea igas ogaruses jäljendama. Ise peab ka mõtlema ja meie inimesed näed õnneks mõtlevadki ise!

Jah
3 aastat tagasi

Inimesed minge kohale, meedia ka kutsuge pealinnast. Mida rohkem teid on, seda parem!

Mõte
3 aastat tagasi
Reply to  Jah

Aga te ise?

Jah
3 aastat tagasi
Reply to  Mõte

Leedus kahjuks hetkel tööasjus. IT mehi jooksutatakse mööda riike, kui nendest on nii puudus. Üks riik laenab teise käest.