Kunstikooli õpilaste tööd on näitusel

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Elis Lauritsa ja Emily Laurmanni tööd näitusel. Arvo Tarmula
Elis Lauritsa, Emily Laurmanni ja Lisandra Hlonini tööd näitusel. Arvo Tarmula

Haapsalu kunstikooli galeriis on tuleva laupäevani avatud esimese kuni kolmanda kursuse õpilastööde näitus.

Selle aasta esimesel näitusel on väljas sügispoolaastal valminud tööd Aide Leit-Lepmetsa, Elis Saarevälja ja Indrek Jetsi õpilastelt.

„Näeb kõiki kunstikooli klassikalisi töövõtteid: on joonistusi, maali, fantaasiatöid,” loetles kunstikooli direktor Kristi Erkmann. Ta lisas, et keraamikat on näitusel siiski vähe, ja seda koroonapiirangute tõttu – läinud aasta lõpus pidi kool minema taas distantsõppele, mistõttu õpilased ei jõudnud keraamikatöid valmis. „Seetõttu on praegu rõhk rohkem maalidel ja joonistustel,” ütles Erkmann.

Näituse plakat on kunstikooli kolmanda kursuse õpilase Anneli Rakhletska autoportree.

Järgmisena jõuavad Erkmanni sõnul kunstikooli galeriis kaheks nädalaks näitusele kolme ettevalmistusrühma ja seejärel kunstiringi õpilaste tööd. Kevade poole jõuab järg ka neljanda kursuse lõputööde kätte.

Erkmann ütles, et traditsiooniga kaks korda aastas õpilaste loomingut näidata tahetakse jätkata – talvised näitused võtaksid kokku õppeaasta esimesel poolel, kevadised aga teisel poolaastal tehtud tööd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments