Ülle Meistri kolmainsus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ülle Meister (28. august 1948 - 7. jaanuar 2020). Foto: Urmas Lauri

Ülle Meister (28. august 1948 - 7. jaanuar 2020). Foto: Urmas Lauri

Kolmapäeval suri Ülle Meister, kes väiksena tahtis saada tallimeheks, sai aga hoopis tunnustatud raamatukunstnikuks. Meistriks.

27. augustil 1948 Ida-Virumaal Lüganusel sündinud Ülle Meister elas küll Tallinnas, kuid tema teine kodu oli üle 30 aasta Läänemaal endises Martna vallas Kokre külas Jaaniaadu talus.

Väiksena tahtis Meister saada tallimeheks, sest üle kõige meeldisid talle hobused. „Joonistasin liikuvaid hobuseid. Tundsin kõiki küla hobuseid nime- ja nägupidi ega tahtnudki kooli minna. Ema küsis, kuidas ma hobuseid lugeda oskan, kui ma kooli ei lähe. Lubasin siis, et käin aasta või kaks koolis,” on Meister meenutanud lapsepõlve.

Tallimeest temast ei saanud ja kooliteegi venis pikemaks kui aasta-kaks. 1967 astus ta hoopis Eesti riikliku kuntsiinstituudi (ERKI) graafikakateedrisse. Juba kooliajal sai Meistri lemmikuks akvarellitehnika, millele ta jäi truuks kogu eluks. Kuid kolmandal kursusel valis Meister erialaks raamatugraafika, sest juba väiksena armastas ta raamatuid ja oli suur lugeja.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments