Eestis on koroonavaktsiini esimese doosi saanud üle 10 000 inimese

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koroonavaktsiin. Malle-Liisa Raigla
Koroonavaktsiin. Malle-Liisa Raigla

Esimese kahe nädalaga on sajas tervishoiu- ja hoolekandeasutuses saanud koroonavaktsiini esimese doosi 10 197 inimest. Läänemaal on vaktsineeritud 137 inimest.

Esimese doosiga on vaktsineeritud enamik perearstikeskuste töötajatest, ligikaudu 30 protsenti haiglavõrgu haiglate töötajatest ning ka esimeste hooldekodude töötajad ja elanikud, teatas sotsiaalministeerium.

Eesti maakondade võrdluses on Läänemaal arvuliselt kõige vähem vaktsineerituid. Koroonaviiruse vastu vaktsineerimise hõlmatuselt on aga Läänemaa Eesti maakondadest tagant poolt viies – 0,670%. Läänemaast madalam on vaktsineerimine Võrumaal – 0,584%, Raplamaal- 0,562%, Saaremaal – 0,487% ja Ida-Virumaal – 0,372%. Kõrgeim on see Hiiumaal, kus on vaktsineeritud 1,728% elanikest.

Reede jooksul vaktsineeriti 2225 inimest. Kahe nädala jooksul on vaktsineerimisi teinud sada tervishoiuteenuse osutajat, seal hulgas on vaktsineerimisi tehtud 71 perearstiabiasutuses – kus on vaktsineeritud valdav osa kõigi Eesti perearstikeskuste töötajatest –, 21 haiglas, kahes kiirabiasutuses, kolmes eriarstiabiasutuses ja kolmes õendusabiasutuses.

“Kuigi esimesed vaktsiinitarned on olnud oodatust väiksemad, on praeguseks vaktsineeritud esimese doosiga valdav osa perearstikeskuste töötajatest, ligikaudu 30 protsenti haiglavõrgu arengukava haiglate töötajatest ning ka esimeste hooldekodude elanikud ja töötajad. Järgmiste nädalate prioriteet on hooldekodude töötajate ja elanike ning haiglate õendushooldusosakondade patsientide vaktsineerimine, kuna nakatumise korral on nendel inimestel väga kõrge risk vajada haiglaravi. Samuti jätkub tervishoiutöötajate vaktsineerimine,” ütles sotsiaalminister Tanel Kiik.

“Meie tervisesüsteem on vaktsineerimiseks põhjalikult valmistunud, tervishoiutöötajad on läbinud vajalikud täiendkoolitused ning sellega igapäevase ravitöö kõrvalt edukalt alustanud. COVID-19 vaktsineerimine on kulgenud suuremate tõrgeteta ja laieneb järk-järgult tervishoiu- ja hoolekandeasutustesse üle Eesti.”

Vaktsineerimisi jätkatakse ka nädalavahetusel. Esmaspäevaks on tervishoiuasutused juba teinud terviseametile vaktsiinitellimusi 5345 vaktsiinidoosi ulatuses, mida kasutatakse põhiosas järgmise nädala esimeste päevade jooksul. Esmaspäeval jõuab eeldatavasti Eestisse järgmine Pfizer/BioNTech Comirnaty vaktsiini tarne, mille maht on 9750 doosi, ja kolmapäeval Moderna vaktsiini 1200-doosine tarne.

“Praegu teadaolevad vaktsiinitarned võimaldavad alustada kõrge ea või tervise tõttu riskirühmas olevate inimeste vaktsineerimisega perearstikeskustes jaanuari lõpus ning põhiosas lähikuudel. Täpsemat infot riskirühmade vaktsineerimise kohta saame anda paari nädala jooksul, kui oleme saanud Eestisse saabuvate vaktsiinikoguste uuendatud numbrid. Riskirühma kuuluvate inimestega hakatakse võtma ühendust järk-järgult, inimesed ise kuskile pöörduma ei pea,” lisas Kiik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments