Peraküla on populaarseim puhkekoht

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nõva mere äärde on asja ka siis kui puhub jäme tuul ja päike väga hästi ei võta. Lestapüük Peraküla rannas. Urmas Lauri

Nõva mere äärde on asja ka siis kui puhub jäme tuul ja päike väga hästi ei võta. Lestapüük Peraküla rannas. Urmas Lauri

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) puhkekohtadest ja matkaradadest on Läänemaal populaarseim Peraküla, mida külastab igal aastal üle 30 000 inimese.

RMK avaldatud külastusandmete järgi oli Peraküla aastatel 2017–2019 Eesti kümne kõige populaarsema RMK puhkeala seas. Esimesel kohal oli Oru park Ida-Virumaal 156 000 külastajaga. Perakülas on neil aastatel maist novembrini puhanud 43 500 inimest.

RMK Lääne-Eesti piirkonna külastusjuhi Marju Pajumetsa sõnul külastas mullu Peraküla telkimisala umbes 39 000 inimest. „Tallinna lähedus ja hea ligipääsetavus – asfaltteed toovad inimesed kohale,” nimetas Pajumets Nõva populaarsuse ühte põhjust.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Olen seal kohalikkudele poistele raha eest suhu andnud nii et tolmab.
Makske kinni või tehke järgi

Mupo
3 aastat tagasi

Peraküla tee ja munakivitee samuti võiks vald korda teha. Löökauke on palju.

pealinlane
3 aastat tagasi

RMK metsamajandamine on nagu ta on, aga puhkemajandus on küll hästi välja kukkunud. Oleme perega viimased ligi 10a kõik Nõva RMK aladel veetnud, enamasti just Perakülas. Imeline ja väga puhas rand ning kogu see telkimisala on tegelikult super. Kes vaikust ja üksindust otsib, sellele Peraküla muidagi ei sobi, aga Nõval on vaikseid ja väikseid kohti ka. Järvede äärsed RMK kohad on ka väga ilusad ja uskumatult puhtad. Osades kohtades on isegi lõkkepuud olemas. Puhkamine metsas on vägagi nauditavaks tehtud.

Puhkaja
3 aastat tagasi
Reply to  pealinlane

Liiga palju käite seal jah kõik.

Haapsalust.
3 aastat tagasi

Mina pole veel oma perega Peraküla rannas käinud päikest võtmas, ega puhkamas. Ometi ka juba elanud 50 aastaseks. Ei kutsu see rand kohe üldsegi. Vesi on suve läbi jääkülm ka veel.

Majaomanik
3 aastat tagasi
Reply to  Haapsalust.

Kus Sa tead,et jääkülm,kui pole ise käinud?

väikehaapsallane
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

See on väga nutikalt küsitud, kuid miskipärast tahtsin plusspunkti panna Haapsalust’ile. Ma pole ka OMA PEREGA Peraküla rannas käinud, mis ei tähenda, et poleks üldse käinud ega vett proovinud. Uskumatult külm tõesti. Tugev tuul ka tavaliselt. Aga kui neis punktides silm kinni pigistada, meenutab jah lõunamaa paradiisirandu.