Lääne Malevlane: naiskodukaitse laskevõistlus Lääne ringkonna moodi

Lääne Elu

info@le.ee

Takistusrajal tuli terve meeskonnaga vedada „sõpra” palki. foto erakogu

30. mail peeti Piirsalu välilasketiirus naiskodukaitse laskevõistlus automaatrelvast AK4. Seekord korraldasid võistlust Lääne ringkonna naiskodukaitsjad, keda aitasid kodumaleva kaitseliitlased koos noorkotkaste ja kodutütardega.

Veel enne, kui saadi võistluse juurde suunduda, oli ootamas esimene üllatusülesanne – mäng Alias, kus kõik osalejad said ennast proovile panna ja naha korralikult soojaks joosta naiskodukaitseteemalisi sõnu seletades. Alias aitas enne võistlust mõtted mujale viia.

Pärast mängu tehti mõned pildid ja suunduti laskeharjutuse juurde. Võeti sisse laskeasend ja etteantud aja jooksul tehti esimesed lasud märklehte A4. Nii mõnelegi osalejale oli selline harjutus esmakordne. Rada oli seatud V-tähe kujuliselt ja märklehed olid seatud 100–150 meetri kaugusele. See ei olnud pelgalt tuim võistlemine, vaid pigem ikka sõbralik
mõõduvõtt.

Kui päev algas Aliase mänguga, siis pärast laskmist ootas ees takistusrada. Takistusrajal
veeti terve meeskonnaga „sõpra” palki. Palki tuli esmalt lohistada võrgu alt läbi, siis roomata sellega läbi autorehvide ja sealt juba järgmiste takistuste poole. Terve raja läbimiseks oli vaja teha meeskonnatööd. Rada lõppes iga kord hõisete saatel ja naeratus
näol, et seegi asi on edukalt läbitud. Kõik elasid kõigile kaasa, nagu suures naiskodukaitse
peres alati.

Pärast takistusrada ootas kõiki osalejaid söök. Seekord ei olnud selleks mitte tavapärane
sõdurisupp, vaid hoopis hamburger ja rabarberikook. Päev oli täis meeldivaid inimesi ja toredaid üllatusi.

Marge Kelder

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Maarja
3 aastat tagasi

30.mai ja 7.jaanuari uudis?!?