Janno Jürgensi film „Rain” on Neitsi Maali nominent

Aasta parima Eesti filmi auhinna Neitsi Maali kandidaadite seas on Haapsalust pärit režissööri Janno Jürgensi debüütfilm „Rain”.

„Rain” on lugu vennaarmastusest, eneseotsingutest, hoolimisest ja vihkamisest, armumistest ja armastuse purunemisest, mis kõik kokku jutustab sellest, mida tähendab inimeseks olemine.

Kokku valis Eesti filmiajakirjanike ühing välja viis filmi, mis kandideerivad jaanuari alguses Eesti vanimale filmiauhinnale, aasta parimale kodumaisele linateosele antavale Neitsi Maalile.

„Vaatamata filmitööstuse jaoks keerulisele aastale pälvisid filmiajakirjanikelt tänavusel eelhääletusel punkte 16 erinevat teost. Konkurents kujunes sedavõrd tihedaks, et koguni kaht filmi – lühianimadokumentaali „Kilpkonn ja jänes” ning komöödiat „Hüvasti, NSVL” – jäi esiviisikust lahutama vaid üks punkt,” kirjeldas valikut Eesti filmiajakirjanike ühingu juhatuse esimees Andrei Liimets.

Neitsi Maali võitja kuulutatakse välja 7. jaanuaril koos aasta levifilmi ja aasta filmiajakirjaniku preemiatega. Neitsi Maali auhinnakujule lisandub 2000eurone rahaline preemia Olympic Casinolt.

Eesti kõige staažikamat filmiauhinda Neitsi Maalit antakse välja alates 1993. aastast.

Viis tänavust Neitsi Maali kandidaati on:

  • „Fred Jüssi. Olemise ilu”, lavastaja Jaan Tootsen
  • „O2”, lavastaja Margus Paju
  • „Rain”, lavastaja Janno Jürgens
  • „Südamering”, lavastaja Margit Lillak
  • „Viimased”, lavastaja Veiko Õunpuu
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments