Janno Jürgensi film „Rain” pälvis festivalil diplomi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Režissöör-stsenarist Janno Jürgens (vasakul) ja stsenarist Anti Naulainen diplomit vastu võtmas. Foto erakogu

Haapsalust pärit Janno Jürgensi esimene täispikk mängufilm „Rain” pälvis Kaliningradis peetud filmifestivalil žürii diplomi.

Žürii pidas „Raini” diplomi vääriliseks keeruliste peresuhete orgaanilise lahkamise eest lõppeval ajastul. 

17. rahvusvaheline filmifestival „Baltic Debuts” peeti Kaliningradi oblastis Svetlogorskis eelmisel nädalal. Festivali parimaks filmiks kuulutati Läti ja Soome koostööfilm „The Pit” (režissöör Dace Pūce).

Keerulistest peresuhetest kõnelev „Rain” on Jürgensi esimene täispikk film ja selle tegemiseks kulus seitse aastat, sellest võtteperiood ise kestis juba paar aastat. Muuhulgas olid filmivõtted ka Haapsalus ja selle ümbruses.

Filmi meeskonnas oli teisigi haapsallasi: filmi kunstnik oli Matis Mäesalu, tema vend Meinar Mäesalu juhtis filmi ehitusmehi ja automontööre, visuaalefektidega tegeles Anti Rannus.

„Rain” linastub järgmisel kuul Kitzbüheli filmifestivalil Austrias ning septembri lõpus ühel Venemaa kuulsaimal filmifestivalil Kinoshock. Mõlemal festivalil on film valitud ametlikku võistlusprogrammi.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments