Janno Jürgensi mängufilm „Rain” pälvis kolm kultuurkapitali aastapreemiat

Tihti ei oska pereliikmed isegi öelda, miks nendevahelised suhted sassi on läinud ja sageli saab selles selgust alles kellegi kolmanda abiga. Janno Jürgensi filmis „Rain” on selleks noorem vend Ats (Marcus Borkmann), kellega ka filmi autor ise ennast seostab. Teistes osades Magdalena Popławska (vasakult), Rein Oja, Laine Mägi ja Indrek Ojari. Foto: Siim Vahur
Janno Jürgensi filmi „Rain osatäitjad Magdalena Popławska (vasakult), Rein Oja, Marcus Borkmann), Laine Mägi ja Indrek Ojari. Foto: Siim Vahur

Kultuurkapital tunnistas audiovisuaalsete aastapreemiate jagamisel parimaks debüütfilmiks Haapsalu noormehe Janno Jürgensi filmi „Rain”.

Auhinda üleandes küsis audiovisuaalse kunsti sihtkapitali nõukogu esimees ja filmikriitik Tristan Priimägi Jürgensilt, kui palju on „Rain” autori nägu. „Ma arvan, et väga palju,” vastas Jürgens. „Debüüdile kohaselt on see väga isiklik lugu. See on tõukunud positiivsetest lapsepõlve mälestustest.”

Jürgens lisas, et lapsepõlvest on veel ainest, mida punuda järgmistesse filmidesse.

Filmi „Rain” eest sai parima meesosatäitja preemia Indrek Ojari nimiosa eest filmis ja parima filmihelilooja tiitli „Rainile” muusika loonud Mihhail Panfilov.

Mängufilm „Rain” oli ka Neitsi Maali nominent.

„Rain” pidi alguses esilinastuma möödunud aasta märtsis, kuid koroonaviiruse tõttu lükkus esilinastus septembrisse.

Parima dokumentaalfilmi tiitli sai Jaan Tootseni film „Fred Jüssi. Olemise ilu”, mille operaator oli läänlane Joosep Matjus.

Vaata kõiki nomineerituid ja videoautasustamist ERRist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments