Terviseamet alustab koroona vastu vaktsineerimisega jaanuaris

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Terviseameti vaktsineerimiskava kohaselt algab koroonaviiruse vastu vaktsineerimine jaanuaris ning teises kvartalis on eesmärk jõuda selleni, et kõigil soovijail oleks võimalus end vaktsineerida. Kavas on defineeritud kõik haigused, mille põdejad eelisjärjekorras vaktsineerima pääsevad, kirjutas ERR.

Vaktsineerimiskava järgi vaktsineeritakse esimeses järjekorras tervishoiutöötajad ja kõik, kes tervishoiuasutustes töötavad (ca 30 000 inimest), hoolekandeasutuste töötajad ja elanikud (ca 25 000) ning kõik üle 70-aastased inimesed ja kindlate diagnoosidega inimesed, keda on kokku umbes 260 000.

Nende diagnooside alla ehk kõrgendantud riskiga on diabeet, rasvumus, krooniline bronhiit, bronhektaasiatõbi, KOK, raskekujuline astma ja astmaatiline seisund, tsüstiline fibroos, onkoloogilised patsiendid, kardioloogia patsiendid, neerupuudulikkus, kesknärvisüsteemi demüeliniseerivad haigused, siirdatud luuüdi ja siirdatud organitega patsiendid, immuunpuudulikkus ning hematoloogilised, reumatoloogilised, gastroenteroloogilised, neuroloogilised patsiendid, kes on saanud viimase viie aasta jooksul immuunsuspresseerivat ravi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments