Politsei tuvastas Läänemaal kuus ebaseaduslikult töötanud ukrainlast

Politsei tuvastas Läänemaa ettevõttest kuus seadusliku aluseta töötanud Ukraina kodanikku, kellest kolmel ei olnud ka seaduslikku alust Eestis viibida.

Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Margo Peters selgitas, et kolmel ukrainlasel oli elamisluba Leedus, mis tähendab, et Eestis võisid nad viibida kuni 90 päeva, kuid olid olnud siin rohkem. Samuti ei olnud töölised kirjas töötamise registris. Kõik kuus töötasid energeetikaga tegelevas ettevõttes.

Petersi sõnul alustati kõigi kuue rikkuja suhtes väärteomenetlust ning neile määrati rahatrahvid, mis enamasti jäid 200 euro ringi. „Ühele neist kehtestati lisaks ka sisseõidukeeld Eestisse üheks aastaks, sest ta oli töötanud seadusliku aluseta pikemat aega ning lisaks oli ta tabatud joobes autojuhtimiselt.”

Peters lisas, et tööandjad peavad tegema välismaalasi palgates piisavat selgitustööd. „Muidugi on see ka inimese enda vastutus, kuid tööandja peaks olema huvitatud sellest, et välismaalastest töötajate tegevus oleks seadusega kooskõlas. Nii saab olla kindel, et ettevõttel ei teki hiljem teenuse osutamisega probleeme,” lisas Peters.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Paks
Paks

Võiks tuvastada parem neid kes tööd ei viitsi teha ja sotsiaalrahade peal vegeteerivad.

Postimees
Postimees

Alkohol annab tööd meiesugustele, sest ega ma mujal tööd ei saaks

Postimees
Postimees

Juurdluse käigus selgitasin välja, et bandeeralased paigaldasid päikesepaneele orjatöö korras täiesti vabatahtlukult

Postimees
Postimees

Soovin nimesid

nüüd
nüüd

jääb elu eestis seisma ja majandus hangub, ivan pang ennustas, et saabub pimedus kui ohollid välja saadetakse, läks täide, kella 5 aegu läks pimedaks

Kummaline maailm
Kummaline maailm

EKRE möllab?

wpDiscuz