Halduskohtusse on maskikohustuse tõttu esitatud kolm kaebust

Halduskohtutesse on esitatud siiani kolm kaebust, mis vaidlustavad valitsuse korralduse kanda avalikes siseruumides maski või katta suu ja nina.

Inimesed, kes pole rahul valitsuse kehtestatud kohustusega kanda kaitsemaski või katta suu ja nina, saavad teha selle kohta kaebuse halduskohtule, kel on pädevus otsustada, mida nende kaebustega edasi teha.

Esimese kolme kaebusega esitatud esialgse õiguskaitse taotlused on kohus jätnud rahuldamata. Nende vaidlustamise tähtaeg – 15 päeva veel kestab.

„Kaebuste endi osas ei ole kohus hetkel veel seisukohta võtnud, sh ei ole otsustatud nende menetlusse võtmist,” selgitas Tallinna halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu ERR-ile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaido
3 aastat tagasi

Maskieitaja ja kohtusse kaebaja!
Kas oled tark või …..?
Vastus vägisi kaldub viimase poole.
Sest teiesugustel on süü,
et lõppeda ei taha viirusekolle.
Kas tõesti seda soovitust on täita raske,
et ise ja ka teised terved oleks –
kandke maske!

Enriko
3 aastat tagasi

Iga maskivastane teab, et Eestis on haiglad. Iga vastaline usub, et kui covid peaks talle keskmisest halvemini mõjuma (mis pole sugugi kindel!) tuleb kiirabi ning viib ta haiglasse. Kuid just siin läheb eitaja loogika rappa. Nimelt levib ‘kergelt põetav’ ja ‘vähem tappev’ covid võrreldes gripiga märksa kiiremini, sest asümptomaatiliselt põdejad jooksevad rahva seas ringi nagu suslikud ja puhuvad ninast-suust nakkuslikku aerosooli välja. Nad ei jää kiirelt koju tõvevoodisse nagu tüüpilised gripihaiged. Seetõttu saab covidi-põdejaid olema kokkuvõttes rohkem kui gripipõdejaid ning haiglaabi vajajate hulk samuti suurem. ÜKSKI MAAILMA RIIK ei eelda, et haiglakohti, arste ja põetajaid jaguks kasvõi 1/10 elanikest. Seepärast… Loe rohkem »

Postimees
3 aastat tagasi

Sellistele kaebajatele tuleb rusikat nuusutada anda
Maskid on kohustus
Lollus ja harimatus vabatahtlik

huvitav,huvitav
3 aastat tagasi

Väga hea, et esitati, ega see ei tähenda, et need inimesed siiani maski ei kandnud. Meie õiguskantsler Madise ju ise soovitas inimestel, kes tunnevad enda õigusi maskikohustusega ülemääraselt piiratud olevat, pöörduda oma õiguste kaitseks halduskohtusse, sest valitsuse kehtestatud korralduse õiguspärasuse kontrollimine just selle pädevusse kuulub.Nii ilusti veel lisas: Meie siin Eestis võiksime säilitada oaasi, kus valitseb mõistlikkus ja hea meeleolu. Meie ei pea olema nagu teised, meil on oma riik siin selleks, et meie elaksime siin, nagu on mõistlik,” sõnas õiguskantsler mõni kuu tagasi. Elame,näeme kuidas halduskohus selle ahistamise kaebuse lahendab….

Voroona
3 aastat tagasi

Kahju,aga osa ninatarku arvab,et seadused neile ei kehti. Seepärast on politseil viimane aeg teha rikkujatest register. Ning kui koroona närib, ravigu end laua viinaga ise või maksku ravi kinni. 😐

Fakt
3 aastat tagasi
Reply to  Voroona

Ükski seadus ei kohusta kedagi maski kandma.

A . T
3 aastat tagasi

Ja nad lisagu juurde, kui haigestuvad , et nad võivad maksta kogu kulu omast taskust.

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Igast rahvagrupist on üks kindel osa vaimust vaeseid sest nii on loodus ise paika pannud !