Läänemaale lisandus kolm koroonaviirusega nakatunut (täiendatud 13.30)

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6439 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 524, mis on senine nakatumise rekord.

Viimase ööpäevaga lisandus Läänemaale kolm koroonaviirusega nakatunut. Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnul elavad täna lisandunud nakatunutest kaks Läänemaal, kolmanda nakatunu rahvastikuregistrijärgne elukoht on küll Läänemaal, kuid tegelikult elab Tartumaal.

Juhkam lisas, et üks Läänemaal elavatest nakatunutest kahtlustab, et on andnud valepositiivse testitulemuse, sest sümptomeid tal ei ole ja nakatumiskohta ei tea. „Ta läheb annab kordusproovi,” ütles Juhkam.

Teine Läänemaal elav nakatunu sai viiruse oma juba nakatunud pereliikmelt.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 274 inimesel. Harjumaa uutest juhtumitest 199 on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 117 ning Tartumaale 56 uut positiivset koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust. Viljandimaale lisandus 15 uut positiivset testitulemust, Võrumaale lisandus 14 uut nakatunut, Põlvamaale 11 ning Lääne-Virumaale kaheksa. Pärnumaale lisandus viis uut nakatunut, Raplamaale neli ning Lääne- ja Valgamaale lisandus kolm uut nakatunut. Hiiumaale lisandus kaks uut nakatunut ning Järva- ja Jõgevamaale lisandus üks uus nakatunu. 10 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 355,09.

Läänemaal on see näit 166,3. Läänemaast kõrgem on viimase kahe nädala nakatumine 100 000 inimese kohta Viljandimaal (182), Võrumaal (194,8), Põlvamaal (231,3), Tartumaal (296,8), Harjumaal (403,6) ja Ida-Virumaal (808,9).

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments