2

Juhtkiri: valgus pole kuhugi kadunud

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.
Joonistanud Ott Vallik.

Inimeste meel on koroona tõttu tumedam kui tavaliselt. Ka ilmataadilt pole seni väga abi tulnud ja maa on must, mistap muutub olemine juba pärastlõunal pimedaks. Lisame siia tavapärasest tühjemad õhtused tänavad ja hakkabki kõik vägisi väga lohutu tunduma.

Kuid ärgem laskem end petta. Nagu tuletab tänases Lääne Elus meelde piiskop Tiit Salumäe, ei ole pimedust olemas – on vaid valguse puudumine. Aga kui palju on meie kõigi elus valgust – nii hinges kui ka füüsikaliselt mõõdetaval kujul –, sõltub küll ainult meist endist. Mitte keegi pole seadnud piiranguid valguse hoidmisele oma hinges ja selle teistele edasi jagamist.

Advendivalgusel, mida laupäeva õhtul Haapsalu lossiplatsil ja paljudes teistes kohtades üle kogu Eesti jagatakse, on seekord eriliselt suur sümboolne tähendus. Inimesed vajavad rohkem kui varem lootust ja jaksu uskuda, et praegune hirmust ja teadmatusest varjutatud aeg on ajutine ja ühel hetkel läheb kõik jälle paremaks.

Rohkem julgust uskuda ja olla positiivne – seda ei olegi vaja kaugelt otsida. Kuigi koroonapandeemia räsib halastamatult paljusid eluvaldkondi, ei anna meie oma Läänemaa väikeettevõtjad nii lihtsalt alla ja teevad juba alates kevadest kõik, et ellu jääda. Otsida uusi lahendusi ja osata näha uusi võimalusi – see mõte on juhatanud paljud uute ja positiivsete algusteni. President Toomas Hendrik Ilvese klassikaks saanud tsitaat „Mis tõi meid siia, ei vii meid enam edasi” on praegu rohkem omal kohal kui varem.

Valgust on väga mitut sorti. Killuke valgust on näiteks igas kingituses, mis on tehtud siiralt, kogu südamest, mitte kohustusest ja pelgalt seepärast, et on kombeks jõuludeks kingitusi teha. Lääne Elu kutsub üles valima kingitusi meie oma Läänemaa ettevõtjate pakutava hulgast. Nii hoiame kõik kokku ja üksteist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Nimi (vabatahtlik)
Nimi (vabatahtlik)
Avatust on tõesti liiga palju saanud, nüüd on tasakaalustava protektsionismi aeg. Ja ilma irooniata, sest miski, ei kommu-, sotsia- ega kapitalism pole suutnud väärata ühiskonna arengu ühekülgsust. Küljed lihtsalt vahelduvad, see on ka allikas millest lähtub revolutsioonide jms vajadus, mis pendli jälle teise äärmusse kallutavad ja protsess saab uue alguse. Ja hiljem me mõistame hukka ja räägime vajadusest selliseid asju tulevikus ära hoida, aga tegudega sillutame hoolega jälle seda sama sissetallatud rada. Kummaline, lp vaimulik ei valgusta meid valguse võitu kuulutades sellest mis Ilmutuse Raamatul koroona valguses meile öelda oleks? Mistõttu näeme väikest pimedust suurena, aga suurt ei pane tähele.… Loe rohkem »
kuid
kuid

ärgem laskem end petta sellest viiruki suitsust

wpDiscuz