Haapsalu jõulupuu alla valmis väike jõulumaa

Haapsalu jõulupuu all on jõuluvana maja, päkapikud ja lumememm. Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5
Haapsalu jõulupuu all on jõuluvana maja, päkapikud ja lumememm. Arvo Tarmula

Haapsalu lossiplatsile, kuuse alla said neljapäeval paika väike jõulumaa – jõuluvana maja, päkapikud ja lumememm.

Maja juures hakkab Läänemaa jõuluvade ühenduse jõuluvana lapsi vastu võtma laupäeviti. Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus ütles, et jõuluvana maja sisustavad küll Haapsalu kultuurikeskuse töötajad – sinna tuleb tugitool, lauake ja kapp, kuid jõuluvana võtab lapsi vastu siiski vaid õues.

Maja küljest on puudu veel tuled ja postkast. Jõuluvanale saadetavate kirjade postkasti valmistasid Haapsalu põhikooli 7. klassi õpilased Ron Rääli ja Kaarel Tammann. Küsimusele, mis saab kirjadest edasi, vastas Parbus: „Me saadame need edasi jõuluvanale ja ehk mõni soov läheb ka täide.”

Kuuse all on ka mitu Tiit Moori valmistatud puust päkapikku. Parbuse sõnul pakkus Moor kevadel linnale päkapikke ning nende jõudmine jõulude eel kuuse alla oli aselinnapea sõnul juba loomulik sümbioos.

Kuusel süttivad tuled laupäeval advendiküünla süütamise ajal.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aaa
3 aastat tagasi

Jõuluturg võiks seal platsil olla, ehk järgmine aasta!? Miskid muusikandid jne. Või ei tasu see nii väikses kohas jamamist.

Leenu
3 aastat tagasi
Reply to  Aaa

Oleks tore tõesti. Kuigi see aasta jääb elav muusika ära loodan, et meeleolu muusikat ikka lastakse kõlaritest 🙂