0

Läänemaale lisandus kaks koroonaviirusega nakatunut (täiendatud 13.15)

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6856 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 364 ehk 5,3% testide koguarvust.

Läänemaale lisandus kaks nakatunut – üks mees ja üks naine. Ööpäevaga testiti 49 läänlast.

Läänemaale lisandunud nakatunud mees elab Tallinnas ja tema nakkusallikas on teadmata, nakatunud naine elab Läänemaal ning tema nakkusallikas on veel selgitamisel. „Võimalik, et nakatus tööl,” ütles terviseameti Lääne regiooni juht Kardi Juhkam.

Ta selgitas, et nakatunu sümptomitega lähikontaktsed on veel testimata. Kui neist mõni peaks andma positiivse koroonaproovi, siis saab ka kindla nakkusallika öelda.

Läänemaal on viimase kahe nädala haigestumus 100 000 inimese kohta on 112,5. Juhkami sõnul tõusebki Läänemaal näit kiiresti, sest Läänemaal on vähe elanikke.

Rahvastikuregistri andmete järgi on Läänemaal 24 nakatunut, kellest seitse elavad tegelikult mujal. Lähikontaktsena on Läänemaal eneseisolatsiooni määratud 48 inimest.

Juhkami sõnul võib varjatud levik olla igal pool ja seda, et varjatud levikut Läänemaal pole, ta kinnitada ei saa. Ta ütles, et nakatuda võib koolis, huviringis või kaupluses nii, et inimene end nakkusallikaga kokkuviia ei oska. „Kaupluses on see oht kõige väiksem,” lisas Juhkam.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 199 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 75 uut ning Tartumaale lisandus 28 uut positiivset testi tulemust. Lääne-Virumaale lisandus 12 ning Pärnumaale 11 uut nakatunut. Põlvamaale lisandus kuus, Viljandimaale viis nakatunut ja Järvamaale lisandus neli uut nakatunut. Jõgeva-, Valga-, Võru- ja Raplamaale lisandus kolm uut nakatunut. Läänemaale lisandus kaks uut positiivset ning Saaremaale lisandus juurde üks uus viirusekandja. Üheksa positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 253,5. Läänemaal on see näit 112,5. Kõrgeim on näit Ida-Virumaal, kus see on 552,7.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz